BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Vatandaşa pahalı satışı önlemekte kararlıyız----

Erdoğan: Vatandaşa pahalı satışı önlemekte kararlıyız

Erdoğan: Vatandaşa pahalı satışı önlemekte kararlıyız
17 Nisan 2019 - 11:23 www.finansgundem.com

Ekonomi çevreleriyle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizim için fiyat istikrarının sağlanması önemli. Vatandaşa pahalı satışı önlemekte kararlıyız. Kıdem tazminatının üç ayağı var. Kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı ile Beştepe'de bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda ekonomideki gelişmeler kıdem tazminatı, Perakende Yasası, 3600 ek gösterge, işsizlik, fiyat istikrarı ve AB başlıkları ele alındı.

PERAKENDE YASASI: Erdoğan'dan Perakende Yasası'nın yeniden gözden geçirilmesi istendi. Erdoğan da "Bizim için fiyat istikrarının sağlanması önemli. Vatandaşın şikayetlerini alıyoruz. Talimat verdim, vatandaşa pahalı satışı önleyeceğiz. Bu konuda kararlıyız" dedi.

 KIDEM TAZMİNATI: Erdoğan kıdem tazminatıyla ilgili olarak "Kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz. Bu konuda mutabakat esastır. Aile Bakanı ile değerlendirip, istişareyle karar vereceksiniz. Bu işin üç ayağı var. İşçi, işveren ve hükümet. Üç ayağı da mutabakata varacak bu konuyu çözeceğiz" diye konuştu.

BERABER ÇÖZECEĞİZ: Yurt içinde ve yurt dışında ekonomide yaşanan gelişmelerin de ele alındığı toplantıda Erdoğan, "Sıkıntıları mutlaka halledeceğiz. Bundan sonraki süreçte hepimize görev düşüyor. Başta fiyat istikrarı olmak üzere ekonomideki tüm konuları beraber çözeceğiz" ifadesini kullandı.

İŞSİZLİK: Erdoğan işsizlik rakamlarıyla ilgili olarak ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun istihdam seferberliğiyle ilgili sözünü hatırlatarak, "Rifat beyin istihdam sözü vardı. Bunun şimdi tam zamanı" dedi. İş ve işveren temsilcileri, "Çalışmalarımızı sürdürüyoruz" yanıtı verdi.

EK GÖSTERGE: Toplantıya katılan taraflar 3600 ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması gerektiğine dile getirdi. Meclis çalışmaya başlar başlamaz ilk ele alınacak konulardan birinin 3600 ek gösterge olduğunu kaydeden Erdoğan da "Bunların hepsi Meclis'te konuşulur" değerlendirmesini yaptı.

AB'YE ÜYELİK: Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili "Üyelikten biz vazgeçmiş değiliz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. AB'nin Türkiye'ye karşı samimiyeti önemli" dedi. AB ile vizesiz geçişin de konuşulduğu toplantıda taraflar serbest dolaşım konusunda hükümetten destek istediler.

Toplantıya Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, TİSK Başkanı Kudret Önen, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ekonomi Politikaları Kurulu üyeleri Cemil Ertem, Meltem Taylan Aydın ile Başdanışman Yiğit Bulut katıldı. (Sabah)