BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Serbest ticaret anlaşmasını Trump ile gündeme aldık----

Erdoğan: Serbest ticaret anlaşmasını Trump ile gündeme aldık

Erdoğan: Serbest ticaret anlaşmasını Trump ile gündeme aldık
10 Eylül 2019 - 14:45 www.finansgundem.com

ABD Ticaret Bakanı Ross ve beraberindeki heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Aramızdaki yakın diyaloğu Sayın Trump'ın ülkemize yapacağı ziyaretle taçlandıracağımıza inanıyorum' diye konuştu.

Türkiye ve ABD arasındaki yakın diyaloğu Trump'ın ziyaretiyle taçlandıracağımıza inanıyorum. Ülkemiz satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 13 ülkesinden biridir. Türkiye ile ABD arasıdna 20 milyar dolar seviyesinde seyreden ticaret hacmi azdır. Dostum Trump ile serbest ticaret müzakerelerinin başlamasını da gündeme aldık.

"ABD'Lİ FİRMALARA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Ülkemizde 1800'ün üzerinde ABD firması faaliyet gösteriyor. Ülkemize gelen her ABD'li yatırımcıya gerekli destekleri vermeye hazırız

"TÜRKİYE BİR MERKEZDİR"

Ülkemize yatırım yapılması için çağrımız sadece retorikten ibaret değildir. Bunun için güçlü gerekçelerimiz ve avantajlarımız var. İstanbul'dan sadece 4 saatlik uçuşla 60'tan fazla ülkeye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Son 17 yılda ülkemizin stratejik konumunu güçlendirecek birçok yatırım hamlesine imza attık.

"TÜRKİYE CANLILIĞINI KORUYOR"

İhracatı 36 milyar dolardan aldık 170 milyara ulaştırdık. Küresel ekonomik durgunluğa rağmen Türk ekonomisi canlılığını koruyor.

Türkiye dünyanın farklı ülkelerinden 5 milyon mültericye ev sahipliği yapıyor. Ancak buna karşılık bir güvneli bölge önerimiz sıcak bakılmasına rağmen Obama döneminde hayata geçirilemedi. Şimdi sayın Trump da olumlu baktığını söylüyor ama bölgede başka şeyler oluyor. Suriye'de terör örgütlerine 50 bine varan tırla, buradaki terörist gruplara araç gereç, mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)