BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan Rum Kesimi'ne meydan okudu----

Erdoğan Rum Kesimi'ne meydan okudu

Erdoğan Rum Kesimi'ne meydan okudu
10 Aralık 2014 - 20:43 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Petrolleri 60. Yıl Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Petrolleri 60. Yıl Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Türkiye Petrolleri’nin 60 yıllık tecrübesinden bilhassa yerli firmalarımızın istifade ettiğini görüyoruz. Her alanda olduğu gibi petrol arama konusunda da özel sektörün birikim ve dinamizmini ülkemize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Türkiye artık sadece kendi topraklarında değil, Azerbacan’dan Irak’a, Kıbrıs’tan Libya’ya faaliyette bulunuyor. Özellikle Kıbrıs’ın güneyindeki gelişmeler bilinmelidir ki hiçbir zaman dışında kalacağımız gelişmeler değildir. Rum Kesimi  kendilerine yönelik uyarılarımızı dikkate almadığı sürece biz de oradaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Hamdolsun petrol aramalarını kendi gemilerimizle yapıyoruz. Kısa süre sonra sondaj çalışmalarımızı da kendimiz yapacağız. Biz başından beri uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde bu işin çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Ülkemiz enerji diplomasisinin Irak’ta sergilediği başarıyı Kıbrıs’ta da sergileyeceğine inanıyorum. Barbaros sismik arama gemimiz yurtdışından alınmıştı. Şimdi MTA tarafından yerli gemimiz Tuzla’da imal ettiriliyor. Ocak ayın içerisinde inşallah Batı Karadeniz’de yeni bir sondaja başlayacağız. Bunun için gerekli platformu da hamdolsun kendi tersanelerimizde yapacak durumdayız. Nereden nereye, 12 sene önce bunları konuşabilir miydik? Türkiye bölgesinde bir enerji üssü olma yolunda hızla ilerliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)