BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Pazartesi günü önemli kararlar alacağız----

Erdoğan: Pazartesi günü önemli kararlar alacağız

Erdoğan: Pazartesi günü önemli kararlar alacağız
01 Eylül 2018 - 18:49 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan'da yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü Türk Konseyi'ne katılarak önemli kararlar alacağız" dedi.

Devlet Konukevi'nde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov Dördüncü Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısına başkanlık etti.

Toplantının açılışında konuşan Erdoğan, sözlerine "Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgız Cumhuriyeti malum iki kardeş ülkedir. Türkiye, bağımsızlığından bu yana Kırgızistan'ın yanında yer almış, Kırgızistan'ın kalkınmasına her zaman destek olmuştur." diyerek başladı.

Erdoğan, 2011'de de YDSK'yi kurarak ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükselttiklerini belirterek "Buna rağmen 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından hiç arzu etmediğimiz halde iş birliğimizde kısmi bir duraklama yaşandı. Biz ilişkilerimizin tekrar olması gereken düzeye çıkartılması için elimizden geleni yapmaya hazırız." diye konuştu.

Başkan Erdoğan, özellikle stratejik, askeri, siyasi, ekonomik bütün bu alanlarda atılması gereken çok önemli adımların bulunduğuna işaret etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyelik seçimlerinde Kırgızistan'ı destekleyeceklerini açıklamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Erdoğan, Kırgız parlamentosunda bir Kırgız-Türk Dostluk Grubu'nun oluşturulmasını da memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Erdoğan, yeni dönemde Kırgız Dostluk Grubu'nu en kısa sürede oluşturacaklarını ifade ederek başta Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov olmak üzere Kırgız parlamenterlerin, Türk milletvekilleriyle sık aralıklarla bir araya gelmelerini desteklediklerini belirtti.

"1 milyar dolar seviyesine çıkarma hedefine bağlıyız"

İki ülkenin ticaret hacminin potansiyelin gerisinde olduğuna işaret eden Erdoğan, "Yıllık ticaret hacmimizi en kısa sürede 1 milyar dolar seviyesine çıkarma hedefine bizler bağlıyız. Sizden ricam iş adamlarımızın Kırgızistan'a yatırım yapmaları konusunda gerekli desteğin verilmesi, teşviklerin sağlanması ve onların korunması olacaktır." dedi.

Başkan Erdoğan, yarın mevkidaşı Ceenbekov ile iştirak edecekleri iş forumunda bu hususlarda güçlü mesajlar vereceğini bildirdi.

Ayrıca havayolu şirketlerinin frekanslarının artırılması talepleri konusunda da destek beklediklerinin altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

"Havayolu ile ilgili olarak ayrıca değerli kardeşimle de konuştuk. Burayla ilgili olarak Türkiye'de havaalanlarının ve havalimanlarının yapımında bizler özellikle BOT ya da 'yap-işlet' sistemiyle çok ciddi kazanım elde ettik. Bu konuyla ilgili de inşallah Kırgızistan'a her türlü desteği vermeye bizler hazırız. Gerek altyapı yatırımı gerekse işletme anlayışı noktasında, 'yap-işlet-devret'te yarın burada olacak iş adamlarından belki rol almak isteyenler olabilecektir. Kırgız milli bütçesine yük olmadan böyle bir çözüm inanıyorum ki sizleri ciddi manada rahatlatacaktır."

"Türkiye-Kırgızistan arasındaki çalışmalar da hız kazanacaktır"

Erdoğan, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin Bişkek'te en kısa sürede açılabilmesi için ilgili bakanlıkların süratle çalıştıklarını söyledi. Ceenbekov'un, yer tahsisi noktasında çalışmaların olduğunu kendisine ifade ettiğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim arkadaşlarımızın da bu belirlenen yerde gerek Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin inşası gerek TİKA ile ilgili yapılacak yer konusu, bunları orada inşa etmek suretiyle gerçekten Türk mimarisiyle orada bu adımın atılması, büyükelçilik noktasında da bizleri rahatlatacaktır. Bu kapsamda Bişkek'te tarafımıza tahsis edilen bu arazilerin durumlarının da büyükelçiliğimiz tarafından süratle takibi için herhangi bir engel söz konusu değil. Hemen adımları atmamız lazım. Bu konudaki başvurumuza süratle cevabın verilmiş olması, Maarif Vakfının aynı şekilde bu arsa içerisinde yapılacak olması da işimizi ciddi manada kolaylaştıracak. Böylece Türkiye-Kırgızistan arasındaki çalışmalar da hız kazanacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan ile ilişkilerini siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal tüm alanlarda derinleştirmek arzusunda bulunduklarını belirterek "Bu çerçevede gerek ekonomik yatırımlarımıza ağırlık vermeyi gerek kalkınma yardımlarımızın coğrafi dağılımını tüm ülkeye yaymayı öngörüyoruz." dedi.

Sağlıkla ilgili konuda ise en ufak bir sıkıntının söz konusu olmadığını aktaran Erdoğan, Kırgızların Türkiye'deki tedavilerine desteği sürdüreceklerini anlattı.

Erdoğan, 3. Dünya Göçebe Oyunları'nın ve 6. Türk Konseyi Zirvesi'nin hayırlara vesile olmasını diledi.

"FETÖ'nün Kırgızistan'da hala mevcudiyetini sürdürüyor olması..."

Özellikle FETÖ konusu başta olmak üzere ikili ilişkilerin geldiği noktayı mevkidaşı Ceenbekov ile samimi bir şekilde ele aldıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün Kırgızistan'da hala mevcudiyetini sürdürüyor olması, tabii ki gelecekle ilgili bizim 15 Temmuz'da yaşadığımız sıkıntıyı biz Kırgızistan yaşamasın istiyoruz. FETÖ konusunu gündemimizden çıkararak olumlu gündeme yoğunlaşmamız iki tarafın da yararına olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Kırgızistan'a ekonomi, eğitim, kültür ve kalkınma yardımları gibi konularda her türlü desteğimizi inşallah sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde hep birlikte daha çok çalışmamızın gereğine inanıyorum."

Toplantının basına kapalı bölümünde iki ülkenin bakanları söz aldı.

"PAZARTESİ GÜNÜ ÖNEMLİ KARARLAR ALACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan konuşmasında, "Siyasi, askeri, ticari ve kültürel alanlarda atabileceğimiz adımları görüştük. Türkiye, Kırgızistan arasındaki ilişkilerin hak ettiği düzeye ulaşması için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Pazartesi günü Türk Konseyi'ne katılarak önemli kararlar alacağız' dedi.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • köfteci02 Eylül 2018 12:20

    pazartesi kırgızıstan ve türkiye birleşecek ardından kazakistan katılacak tüm orta asya bize katılacak tayip erdoğan imparator ilan edilecek

  • Salih 02 Eylül 2018 11:54

    Ben söyleyim.. ticaretimizi geliştirecez,fötö cükeri burdan çıkarcaz Biri sayın başkana halk aç kalmaya başladı dermi lütfen :)

  • Aaa02 Eylül 2018 11:25

    Kanal a seyircilerinin saçmalamala yeri olmasın burası.

  • Ali Öner02 Eylül 2018 02:45

    Sen dünyayı gez dur. Ülkede üretim durmuş. Alışveriş durmuş. Her şey zamlanmış. Nisan’danbu yana yüzde 72 devalüasyon olmuş. İcraat yap lütfen. Konuşma.

  • KEMAL02 Eylül 2018 01:00

    Dogalgaza,ELEKTRİGE,zam,Akaryakıta,zam,FAİZLER,yüzde,otuz,DOLARaltıellibeş,yakında,bütün,fabrikalar,üretime,ara,verecek,çünkü,nakit,sıkıntısı,var,YÖNETM,tedbir,almakta,zorlanıyor,

  • Borsa 02 Eylül 2018 00:04

    Açıkladı doğalgaz ve elektirige zam geldi. Öbür zamlarıda pazartesi açıklayacaklar galiba

  • Bekir02 Eylül 2018 00:23

    Bunlar hacivat karagöz oynuyor. Milletide aç aç gezerken görünce çok gülüyorum acımıyorum artık. Kendiniz kaşındınız.

  • Yusuf01 Eylül 2018 23:16

    Asgari ücret 200 dolar. Alem bizi kıskanıyor

  • Yeni Türkiye 01 Eylül 2018 22:53

    Hadi fetöş ağazlı kriptolar . Eteklerinizden dökün bakalım hainliklerinizi . Ama öyle ama böyle tıpkı El bab , Afrin gibi Kırgızistan’ı da bağımsızlaştıracağız . Çatladanız da patlasanız da bu aziz millet hükümetinin devletinin ve ordusunun yanında ama hainlerin her daim karşısındadır ...

  • Salih 02 Eylül 2018 12:16

    Sen önce ülkeni batmaktan kurtar .. ağızlı (Yen’i Türkiye )

  • Türkoğlutürk 02 Eylül 2018 11:24

    Yeni türkiye zam yemekten zam manyağı kandırıla kandırıla olmuşun utanmadan konuşuyon. Sayenizde ülkemizi güney afrika cumhuriyetide geçti. Hukuktan eğitime ilk 100 ülke içinde bile değiliz.ancak salaklığınla öğünebilirsin

  • 3M 02 Eylül 2018 09:48

    Yani şu bu oldu.Tek başına iktidar yaptık ancak yönetemediler. Diyorsun. Eee öyle her şey güllük gulistanlik olsa ILKOKUL SINIF BAŞKANI da MEMLEKETİ YÖNETİRDİ.

  • mtu02 Eylül 2018 02:35

    sen bağımsızmısın ki

  • Yeni Türkiye 02 Eylül 2018 00:54

    Ah El cevap ah , bak iyi noktaya temas ettin . 18 yıldır tam 18 yıııııılllll . Ne yaptınız siz bu arada ... Onca genel seçim , mahalli seçim , referandum , MİT operasyonu , gezi zekalılar , fetö , pkk , cehape , hdp , hendekler , kapatma davaları ve adi kalkışma ... hep hüsran hep hüsran . Şimdi de dikinizde dolar operasyonu ... Hala uslanmadınız . Bir 18 yıl daha diyeceğim ama kalpten gidersin diye çekiniyorum . En iyisi ağrısız şok . Nice 18 yıllara ... ha ha ha

  • El cevap01 Eylül 2018 23:27

    Şöyle bir düşünün Bir parti 18 yıl tek başına iktidarda.Devletin butun kadrolarını kendisi tayin etmis ve bu süre içinde sürekli döviz yükselmiş,ülkenin milli parası hızla değer kaybetmiş vatandaşı gun geçtikçe fakirlermiş. Bu arada ülkenin kalesi olan fabrikaları satılmış elde avuçta bir şey kalmamış.Universiteli işsizler ordusu oluşmuş, ülke tarım bakımından kendi kedine yeten bir durumdayken neredeyse her ürünü ithal eder duruma gelmiş.SONUÇ OLARAK BUNU GÖREMEYEN YADA GÖRSE BILE GÖRMEMEZLİKTEN GELEN VE BU IKTİDARI DESTEKLEYEN İNSANLARA NE DERSINIZ.NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ.

  • Dogi 01 Eylül 2018 21:44

    Ne açıklıycan? Zam mı yine?

  • Mustafa 01 Eylül 2018 21:17

    Safsata işler gerçekte işimiz sakat....

  • Lale01 Eylül 2018 20:47

    Az dolar harcayın. Sarayın masrafları kısılsın. Hatta turizme açılsın giriş ücretleriyle aylık 3 milyon dolar okan giderlerinin masrafı çıksın

  • Ali 01 Eylül 2018 20:28

    Ben anlamıyorum arkadaş, bu millet nasıl bu kadar duyarsız olabilir, tamam tüm kanallar, gazeteler uyutuyor ve yandaş haber veriyor da, Allah akıl vermiş iki geçmiş haber okusa bunların yalanlarını anlarlar ama okuyan halk istemiyor bu zihniyet. İmam Hatip açın ama yalancı, hırısz, tacizci, ahlaksızlık , kadın ve çocuk istismarı tavan yaptı bu hükümet döneminde. Açın be gözünüzü ey Türk Halkı..

  • t or02 Eylül 2018 03:47

    KURAN okumuyan bu toplum gazetemi okuyacak

  • kerim02 Eylül 2018 02:20

    Bu millet hic mi carsiya pazara cikmiyor...parayi dovize mi bagladi bu kadar rahat

  • bahadir01 Eylül 2018 21:55

    senin yanildigin kisim “allah akil vermis” kismi. o yüzden senin teori çöker kardes.

  • Lale01 Eylül 2018 20:15

    Gez toz

  • Ali Bey01 Eylül 2018 19:41

    Arkadaş yol yakınken çekil.

  • Aslan gibi 01 Eylül 2018 19:20

    Ekonomi alev alev,millet battı,sen hala geziyorsun.Yiyin için gezin yandaşlarla bunun öteki tarafı da var.

  • SEREFSIZ IHLAS.HOL.PATRONU01 Eylül 2018 19:18

    Artik sadece basligi okuyorum...karin doyurmuyor...yandas patronlar nerede?

  • alf01 Eylül 2018 20:00

    hala rant pesinde.