BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan İsrail ve BM'ye sert çıktı----

Erdoğan İsrail ve BM'ye sert çıktı

Erdoğan İsrail ve BM'ye sert çıktı
08 Kasım 2014 - 07:22 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mescid-i Aksa’ya yönelik tavrından ötürü İsrail’i, “barbar ve alçak” olarak nitelendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün kendisine verdiği fahri profesörlük ünvanı törenine katıldı. Abdullah Karakuş'un Milliyet'teki haberine göre Erdoğan, yaptığı konuşmada Mescid-i Aksa’ya baskınından ötürü İsrail’e ve buna sessiz kalan BM’ye sert çıktı. Mescid-i Aksa’nın yakıldığını, Kuran-ı Kerim’in yerlerde süründüğünü, mihrabın minderin kırıldığını dile getiren Erdoğan, “Mescid- Aksa, sadece Filistinliler’in mabedi değil, tüm dünya Müslümanlarının kıblesi, mabedidir. Bu gidiş, doğru bir gidiş değil. Acaba sinagoglara karşı böyle bir barbarlık yapılsa, böyle bir alçaklık yapılsa buna Birleşmiş Milletler ne der?” diye konuştu. Türkiye’de bu tür şeylere bugüne kadar hiçbir zaman fırsat verilmediğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

“Zaman zaman bazı istenilmeyen olaylar olmuştur. Her zaman karşısında biz dik durduk. Bugün de olsa dik dururuz, yarın da olsa dik dururuz. Çünkü, bizim medeniyetimizin, bizim dini değerlerimizin gereği budur. Bizim İsrail halkına karşı bir tavrımız yok. Bizim tavrımız İsral yönetimine karşıdır. İsrail yönetimi bu alçaklığı, bu barbarlığı durdurmak zorundadır. Çünkü, Mescid-i Aksa’ya karşı yapılan bu eylem, bu girişim asla affedilemez, asla bağışlanamaz.”

‘Alçakça ve tehlikeli’

Erdoğan, “Mescid-i Aksa’ya postalla girmek doğrudan Müslümanların inancına kutsalına saldırmaktır. Mescid-i Aksa’ya postalla girmek, tüm Müslümanların mahremine girmektir. Mescid-i Aksa’ya el uzatmak, hiç abartmadan söylüyorum, Kabe-i Muazzama’ya el uzatmak kadar canicedir, alçakçadır, bir o kadar da tehlikelidir” dedi.

Erdoğan, BM’yi eleştirirken de, “Eğer dünya, eğer BM’ler çocuklara, camilere ibadet yerlerine saldıran canileri durdurmayacaksa, o zaman niye var” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)