BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ek gösterge düzenlemesinin detaylarını açıkladı----

Erdoğan ek gösterge düzenlemesinin detaylarını açıkladı

Erdoğan ek gösterge düzenlemesinin detaylarını açıkladı
06 Haziran 2022 - 18:14 www.finansgundem.com

Erdoğan milyonlarca memurun beklediği ek gösterge konusunda tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan artış yapacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü.

Erdoğan toplantının ardından, 3600 ek gösterge konusuna ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan artış kararı

Erdoğan açıklamasında "Şartlarımızı zorlama pahasına tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık yükseltme yapmayı kararlaştırdık. 5.3 milyon kamu görevlimizin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır. Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla söz verdiğimiz tüm meslek grubundaki hak sahipleri 3600 Ek Göstergeye yükseltilecektir. Ek Gösterge düzenlemesi memurlarımızın mevcut maaşlarda küçük de olsa artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiye ve maaşlarda ciddi kazanımlar getiriyor" dedi.

Yapılan artışın emekli olan kamu görevlilerin maaşlarına yansıtılacağını kaydeden Erdoğan ''Mülki irade amirleri başta olmak üzere yaptıkları işle özlük hakları arasındaki makas açılan kamu görevlileriyle ilgili iyileştirici düzenlemeyi bu kapsamda gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan genel müdürlerin ek göstergelerinin 4400'e, şube müdürü ve ilçe müdürü ek göstergelerinin de 2200'den 3000'e çıkartılacağını kaydetti.

Ek gösterge nedir?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

Erdoğan: Bu iktidar faizleri artırmayacak