BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan Avrupa ve ABD'ye sert çıktı ----

Erdoğan Avrupa ve ABD'ye sert çıktı

Erdoğan Avrupa ve ABD'ye sert çıktı
05 Nisan 2019 - 15:21 www.finansgundem.com

Seçim sonuçlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "İçişlerimize karışmak isteyen ABD'nin bunu bilmesi, Avrupa'nın bunu bilmesi lazım. Siz haddinizi bilin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim itirazlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Öncelikle şunu ifade etmemiz lazım, olayın seçim süreci bitti. Şimdi olayın mahkeme süreci var. Bu mahkeme sürecinde bu işin 3 basamağı var. İlçe, il seçim kurulları ve YSK.

 YSK, bu mahkeme sürecinin adeta patronudur. Nihai karar oradan çıkacaktır. Bazen bakıyorum, ağzı olan konuşuyor. Yaşamamışlar, belirli kariyeri olan da konuşuyor. Ben damdan düşerek geldim. İstanbul'da tercihli oyla seçim yapıldığı zaman İstanbul'un ilçe ve il seçim kurullarından milletvekili seçilmiştim. YSK'ya müracaat sonrası alındı. Nihai olduğu için yapılacak bir şey yoktu. Sonra İBB Başkanı oldum.

Bu süreçte ilçe seçim kurullarında yapılanlar yapılıyor. Partiler de itiraz sürecini çalıştırıyor. Bir üstü il seçim kurulları. 

İlde (İl Seçim Kurulu) alınan neticeler bizim  yaptığımız çalışmalarla örtüşmüyorsa, bizim için nihai merci, Yüksek Seçim  Kuruludur. Ondan sonra da Yüksek Seçim Kuruluna müracaat etme hakkımız var. Bu  bir hakkın gasbı değildir.

Şu anda da İstanbul'da yapılan Yalaova'da Ankara ve diğer birçok ilde yapılan budur. Muhalefet birçok şey söylüyor. Türkiye genelinde 30 büyükşehirin 15 tanesini aldık. MHP bir tanesini aldı. Cumhur İttifakı olarak bizim aldığımız oy yüzde 53.3, buraya gelmiş vaziyetteyiz. Bunu tüm milletimin bilmesi lazım.

İçişlerimize karışmak isteyen ABD'nin bunu bilmesi, Avrupa'nın bunu bilmesi lazım. Siz haddinizi bilin. Kendi ülkenizde bunun itirazını yaptınız. Herkes haddini bilecek. Türkiye'de katılımıyla yüzde 83'e varan bir katılımın olduğu bir demokrasi dersi verilmiştir.

 İllerde ise 51 ilin 24 tanesini biz 10 tanesini MHP almış. Burada da Cumhur İttifakı fark atıyor.

ETİKETLER :