BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan atomu da parçalar mı?----

Erdoğan atomu da parçalar mı?

Erdoğan atomu da parçalar mı?
26 Nisan 2013 - 11:20 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isim, süreci ve son gelişmeleri değerlendirdi

Akdoğan'a göre atomu parçalamaktan zor olan önyargıları değiştirme işi ancak Erdoğan gibi sevilen, güvenilen, umut bağlanan bir lider tarafından yapılabilir.
Ülke parçalanacak mı yoksa uçuşa mı geçecek? Çözüm süreciyle birikte en sık dile getirilen bu iki soru oldu. PKK'nın ülke dışına çıkmasıyla kamuoyunda hem endişe hem de umut var. Peki bundan sonra ne olacak?
Süreci en iyi bilenlerden bir kaç isimden biri olan Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, köşesinde yeni dönemin genel fotoğrafını çekti.
ÇÖZÜM SÜRECİ DÖNÜŞÜM DALGASIDIR
Erdoğan'ın liderliğini ve dönüştürme gücüne dikkat çektiği yazısında Akdoğan, şunları söylüyor:
"Zihniyet devrimi olmadan yeni bir durum ortaya çıkmaz. Çözüm süreci işte böyle bir dönüşüm dalgasıdır. Erdoğan bir taraftan vesayetçi odakları ve karanlık güçleri devredışı bırakarak yol açıyor, diğer taraftan önyargı ve korku gibi mayınları temizleyerek ilerliyor."
ŞOKE EDEN ÇIKIŞLAR KARŞIDAKİ İÇİN TOPARLANMA YENİDEN DÜŞÜNME UYANIK OLMA SEBEBİDİR
Böyle bir liderin varlığının muhalefet için şans olduğunu savunan yazar, gerekçesini de böyle sıralıyor:
"Çünkü AK Parti’nin başlattığı paradigma değiştiren yüksek siyaset hamlesi, oyunu yeniden kurmakta, muhalif partilerin statükocu zihniyetlerine meydan okumaktadır. Sorgulayan, sarsan, şoke eden çıkışlar karşıdaki için canlanma ve toparlanma, yeniden düşünme, uyanık olma sebebidir. Partiler için varoluş sorunu şeklinde tebarüz eden siyasi kriz aslında bir şans ve fırsat olarak da görülebilir."
OYUN BOZANLIK YAPMAYI SİYASET ZANNEDEN BİR MUHALEFET
"Kim kendisini yenileyerek yeni döneme ayak uydurabilecek" diye soran Akdoğan sözü CHP ve MHP'ye getiriyor.
"Şuan görünen tablo, muhalefet partilerinin iktidarının bu büyük çıkışları karşısında üretken bir siyaset geliştiremediğidir. CHP bocalamayı sürdürüyor ve bir dönüşüm sinyali vermiyor.
MHP reddiyeci reflekslerle ve hamasetle siyaset açığını kapatmaya çalışıyor,geçici ve dönemsel olarak işe yarayabilecek bir pozisyonla günü idare ediyor. Bir yanda büyük oyun kurma yeteneğine sahip bir iktidar var diğer yanda, şaşkın şekilde gelişmeleri izleyen veya oyun bozanlık yapmayı siyaset zanneden bir muhalefet...
Bir yanda ülkesini topyekün değişim ve dönüşümle ileriye taşıyabilen bir lider var, diğer yanda partisini bile değiştiremeyen, ülkenin dönüşümünü bile anlayamayan bir muhalefet var..."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)