BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Ateşkese uyulmazsa karşılığımız daha ağır olur----

Erdoğan: Ateşkese uyulmazsa karşılığımız daha ağır olur

Erdoğan: Ateşkese uyulmazsa karşılığımız daha ağır olur
11 Mart 2020 - 11:15 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında, İdlib ateşkesinin Suriye rejimi tarafından bozulması halinde, daha ağır karşılık verileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında konuşmasını gerçekleştirdi.

'Korona Virüsü' konusuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda tetkikler sonucunda korona virüs tespit edildi. Genel sağlık durumu iyi olan bu vatandaşımızın bu vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Ailesi ve yakın çevresi de şu anda izlemeye alınmış durumda." ifadelerini kullandı. İdlib mutabakatına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Yapılacak en küçük saldırıya sadece karşılık vermekle kalmayacağız." diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda yapılan tetkikler sonucunda corona virüs tespit edildi. Ailesi ve yakınları yakın izlememiz altında. Virüs tespit edilen kişinin sağlık durumu iyi."

"Avrupa kaynaklı bir vaka var, salgın değil tek bir örnek."

"Milletimiz nice saldırıları, dertleri göğüslemeyi başarmıştır, bunun da üstesinden gelecektir."

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye'de ilk korona vakası

'İdlib ateşkesi konusu'

"Değerli kardeşlerim son grup toplantısından bugüne kadar, çok önemli gelişmeler elde ettik. Türkiye'nin İdlib'de bir ay boyunca yürüttüğü operasyonlar ve Bahar Kalkanı sınırlarımızdaki tehditi bertaraf ettiğimizin en önemli bir örneğidir."

"Bölgedeki güçlerle kapışmak tutuşmak ya da bu toprakları işgal etmek amacımız değildir. Sınırlarımızın güvenliği ve katliam tehdidindeki milyonlarca insanı kurtarmak hedefimiz."

İdlib'de ateşkes saat 00.01 itibariyle yürürlüğe girdi

"Terörle mücadele binlerce güvenlik görevlisinin, Suriye ile 910 bin kilometrelik sınırımızın her karışını güvende tutmakta kararlıyız. İdlib'de de aynısını yaptık, aynısını yapıyoruz."

"Bu süreçte, ülkemizin, ordumuzun, sanayi kapasitemizin imkanlarını tartma imkanı bulduk. Koordinasyonu güçlendirerek, koordinasyonu hızlandırarak gücümüzü test ettik. Ülkemizin gücü ve askerlerimizin kahramanlığı sayesinde Suriye Rejim gücü bu işin bu kadar kolay olmadığını görmültür. Ateşkes kararın ardından İdlib'de halk ilk defa rahat bir nefes almıştır, ama elbette kesin bir çözüm bulunmuş değildir. Daha şimdiden ateşkes ihlali başlamıştır."

Rejim güçlerinden İdlib'de ateşkes ihlali

"Rejimi ve onu destekleyen milislerin ateşkes hattında yaptıklarını yakından takip ediyoruz. Ama karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır bir şekide üzerlerine gitmekten kaçınmayız."

"Sadece karşılık vermekle kalmayacak, çok daha ağır bir karşılık vereceğiz."

'Sınırdaki göçmen sorunu'

Şimdi misafirlerimiz gidiyor mu gidiyor. Kimseyi ülkemizde zorla tutma gibi zorunluluğumuz da yok. Bu kararımızdan sonra 150 bin kadar mülteci Yunanistan kapısına yığıldı.

"Yunanistan'a sadece yüz bin mülteci için 2,3 milyarlık avruyu aktaranlar Türkiye'ye milyonlarca mülteci için çok komik bir rakam önermiş, 18 Mart mutabakatıyla taahhüt edilen 6 milyar avronun  yarısı bile elimize ulaşmamıştır. Avrupa'dan bu konuda hiç doğru düzgün bir destek göstermedi. Buna rağmen oluşturduğumuz heyetler vasıtasıyla bir çalışma yapıp heyetlerimize ileteceğiz."

Almanya'dan mülteci çocuklar için karar

"Biz kimseden ihale etmiyoruz, kimseye de el açmıyoruz. Tek talebimiz anlaşmalara sadık kalınmasıdır. Gerisini Avrupalılar düşünsün."

"İstiklal marşımızın her satırı her kıtası her satırı Türk milletin mücedelesini yansıtan bir destandır. İstiklal Marşımız yüreklerimizi titretir, şevkimizi kamçılar."

"Bunun için her evladımızın marşımızın ilk iki kıtasını değil on kıtasını lafsızyla anlamalıdır. Bestesinin karmaşası nedeniyle çocuklarımız marşımızın anlamını kavrayamamaktadır."

NYT: Yunanistan'dan sığınmacılara hayvan muamelesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)