BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan 48 saattir sessiz!----

Erdoğan 48 saattir sessiz!

Erdoğan 48 saattir sessiz!
09 Haziran 2015 - 09:28 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıldır ilk kez 48 saattir televizyona çıkmıyor

8 Mayıs - 8 Haziran arasındaki 30 gün boyunca tek bir günü evinde geçirmeyen, bu sürede toplu açılış, belediye- valilik ziyaretleri, 127 programda halkla buluşma, 367 saat 23 dakika boyunca televizyonların canlı yayınlarında halka seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sessizliğe büründü. Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin yalnızca yazılı açıklama yapmakla yetindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Saray’ında koalisyon ve azınlık hükümeti gibi tüm ihtimalleri değerlendirildiği bildirildi.

7 Haziran seçim sürecinin en temel tartışma konularından birisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı mitingler ve  açılış törenleri oldu. Erdoğan, süreçteki tavrını “konuşma özgürlüğümü yedirmem” diyerek savundu.

Erdoğan’ın, seçim takviminin başladığı 10 Mart’tan itibaren 367 saat 23 dakika boyunca konuşmaları televizyonlardan canlı yayınlandı.
 
127 program
 
Cumhuriyet’in derlediği verilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 30 gün boyunca tam 127 farklı programa katıldı. Seçim propagandasına sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin toplantılarıyla başlayan Erdoğan, son 1 aydaki toplu açılış, valilik ve belediye ziyaretleriyle ilgili maratonunu 9 Mayıs’ta İzmir’den başlattı. Erdoğan daha sonra, Rize, Trabzon, Van, Kırıkkale, Erzincan, İstanbul Sultanbeyli, Kayseri, Samsun, Ankara Keçiören, Adıyaman, Ordu, Kahramanmaraş, Antalya, Şanlıurfa, İstanbul Üsküdar, Hakkâri, Ankara Hacıbayram, Uşak, Aydın, Nevşehir, Aksaray, Adana, Iğdır, Erzurum, Kars, İskenderun, Bingöl, Mersin, Sivas ve Eskişehir’de toplu açılış törenlerine katıldı, belediye ve valilikleri ziyaret edip, halkla buluştu. Seçim yasaklarının başlamasıyla “toplu açılış”ların yerini de “Erdoğan’la buluşma” toplantıları aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden 1 gün önce Ardahan ve Ağrı’da siyasi propaganda yaptı. Erdoğan, 1 aylık süreye, Almanya, Arnavutluk ve Bosna Hersek olmak üzere 3 de yurtdışı gezisi sığdırdı.
 
SARAY İHTİMALLERİ DEĞERLENDİRİYOR
 
Ak Parti ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yakın isimler, önceki geceden bu yana “Bundan sonra ne olacak?” sorusuna yanıt arıyor.

Ak Parti’de toplantı üstüne toplantı yapılsa da gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararında. Seçim sonuçlarını İstanbul’da izleyen Erdoğan, dün öğleden sonra Ankara’ya geldi. Geçen hafta, seçim sonrası birkaç gün daha İstanbul’da kalacağı ve dinleneceği belirtiliyordu. Ancak sonuçlar üzerine Erdoğan, Ankara’da bulunmayı tercih etti.

Erdoğan’a yakın kaynakların ilk değerlendirmesi, “Bu sonuç başkanlık sistemine ne kadar ihtiyaç olduğunu gösterdi. Başkanlık sistemi olsaydı böyle bir sonuç çıkmazdı. Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi lazım” oldu.

Seçenekler masada

Erdoğan’ın ilk değerlendirmesi ise çok önemli. Cumhurbaşkanı, yazılı yaptığı ilk değerlendirmede, bütün partileri yeni hükümet kurulma sürecinde hassasiyetle hareket etmeye, sağlıklı ve gerçekçi değerlendirmeye yapmaya, sorumlu davranmaya çağırdı. Bu mesajın öncelikle “Ben koalisyonda olmam. Seçime gidelim” diyen MHP liderine yönelik olduğu yorumları yapılıyor.

Saraya yakın kaynaklardan edindiğim bilgilere göre öncelikle hükümetin nasıl kurulacağına yönelik tüm alternatifler değerlendirilecek.

Erdoğan’a yakın kaynaklar, partilerden, “koalisyon yapmayız” diye sert açıklamalar yapılsa da birkaç gün sonra sakinleşmenin olabileceğini belirtiyor. Tabii kimin koalisyonda olacağı da sonuç açısından çok önemli.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)