BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyona rağmen Türkiye'de faizlerin daha da indirilmesi olası----

Enflasyona rağmen Türkiye'de faizlerin daha da indirilmesi olası

Enflasyona rağmen Türkiye'de faizlerin daha da indirilmesi olası
03 Kasım 2021 - 14:55 www.finansgundem.com

Capital Economics, bugün açıklanan enflasyon verisindeki yükseliş hızının arttığının görülmesine karşın TCMB'nin PPK toplantısında faiz indirimine devam etmesini beklediklerini belirtti.

Capital Economics gelişmekte olan piyasalar kıdemli ekonomisti Jason Tuvey, enflasyonda yükselişin hızlanmasına rağmen TCMB Para Politikası Kurulu'nun bu ay yapacağı toplantıdan da faiz indirimi kararı çıkmasını beklediklerini söyledi.

Ekim ayında manşet enflasyon yükselirken çekirdek enflasyonun hafif şekilde gerilediğini belirten Tuvey, daha fazla faiz indirimi için TCMB üzerinde siyasi baskı olduğu dikkate alındığında Para Politikası Komitesi'nin bu ay faizi yüzde 15'e indireceğini tahmin ettiklerini vurguladı.

Gelecek 6-9 ayda enflasyonun geri gelmesinin büyük olasılık olduğunu da savunan Tuvey, TCMB'den daha fazla Faiz indirimi beklendiğini öne sürdü. Capital Economics, bir hafta vadeli repo faizin 2022 yılı ortasında kadar hali hazırdaki yüzde 16'dan yüzde 12'ye kadar gerilemesini bekliyor.

Bununla birlikte Tuvey, "Türkiye'nin vahim durumdaki cari pozisyonu dikkate alındığında, bu faiz indirimlerinin bir ödemeler dengesi krizini tetiklemesi yönünde ciddi bir risk var" değerlendirmesini de yaptı.

Enflasyon, Merkez Bankası’nı etkileyecek mi?

Enflasyonda yükseliş hızlandı

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif03 Kasım 2021 22:47

    faizler tek haneye düşmeden enflasyonla mücadele edilmiş sayılmaz..Dünyada bizim kadar paraya bu kadar faiz veren kaç tane ülke var?

  • Burhanettin03 Kasım 2021 16:04

    Aklın ve Allahın yolu birdir IMF ile anlaşıp faizleri yükseltip TL ye yüksek reel getiri vereceksin halkı rahatlatacak kararlar için zaman kazanıp dövizi geri çekeceksin ekonominin bilimin gercegidir yapılacak olan tek yol

  • Mermerci03 Kasım 2021 15:52

    Dünyayı keşfetmeye gerek yok Allah akıl fikir versin cehalet içindekilere biran önce faizlerin yükselmesi gerekir en yüksek şekilde başka yolu yok yok

  • Osman03 Kasım 2021 15:38

    Bunlar HAŞHAŞİLERDEN daha tehlikeli

  • Fastfust03 Kasım 2021 15:13

    Faizlerin kesin yükselmesi gerekirken indire indire ilimden bilimden ekonominin gerçeklerinden uzak liyakatsız ülkenin düze çıkması mümkün degil

  • bilgisize03 Kasım 2021 16:15

    Ne o len bilgi denen arap sevicisi gercekler nerene battı hadi lan ordan

  • bilgi03 Kasım 2021 15:38

    hadi ordan