BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyon QE'yi destekleyebilir----

Enflasyon QE'yi destekleyebilir

Enflasyon QE'yi destekleyebilir
19 Haziran 2013 - 11:20 www.finansgundem.com

ABD'de TÜFE Fed'in hedefinin altında kalması üzerine parasal genişlemenin azaltılmayacağı beklentileri yükseldi

ABD'de 1960'lı yıllarda Kennedy döneminde yaşanan ekonomik yükselişten bu yana görülen en düşük enflasyon Fed Başkanı Bernanke'nin parasal genişlemeye devam etmesi konusunda elini güçlendiriyor.
Gıda ve enerji hariç Fed tarafından izlenen tüketici fiyat endeksi Nisan ayına kadar geçen 1 yıllık sürede yüzde 1.1 yükselirken, 1960'lı yıllardan bu yana en düşük ilerlemeyi gerçekleştirmiş oldu. Enflasyonun yüzde 2'nin oldukça altında kalması ve işsizlik oranının yüzde 7.6 olması Fed'in fiyat istikrarını sağlama ve maksimum istihdama ulaşma hedeflerinin oldukça arkasında kalıyor.
Federal Reserve New York eski ekonomisti olan Drew Matus, politika yapıcıların bugün sona erecek toplantıda rekor tahvil alımında herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını ifade ederek Fed'in 3.41 trilyon dolarlık bilançosunun uzun vadede enflasyon endişeleri yaratacağını ve piyasanın işleyişini sekteye uğratabileceğini belirtti.
Şimdi Stamford'da bulunan UBS AG'de ekonomist olan Matus, "Neden [varlık alımında] şimdi bir azaltmaya gitsinler ki? İşsizlik hâlâ doğal olarak kabul ettikleri bölgenin yakınında bile değil ve enflasyon rakamı çok düşük" ifadelerini kullandı.
Federal Açık Piyasa Komitesi bugün sona erecek toplantısının ardından Washington saatiyle 14:00'da (TSİ 21:00) bir açıklama yapacak. Banka Başkanı Bernanke ise 14:30'da bir basın toplantısı gerçekleştirecek. ABD merkez bankası aynı zamanda FOMC katılımcılarının işsizlik, büyüme, enflasyon ve faiz oranlarına yönelik beklentilerini de açıklayacak.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)