BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnerji krizi Norveçlilerin alışkanlıklarını değiştiriyor----

Enerji krizi Norveçlilerin alışkanlıklarını değiştiriyor

Enerji krizi Norveçlilerin alışkanlıklarını değiştiriyor
27 Eylül 2022 - 16:18 www.finansgundem.com

Norveç'te halk, Avrupa'yı etkisi altına alan enerji krizi nedeniyle elektrik tüketiminde daha tedbirli olmaya başladı. Norveçliler, enerji krizine tedbir olarak elektriği, daha ucuz olduğu saatlerde kullanıyor.

Norveçliler ülkelerinde etkisini gösteren enerji krizine tedbir olarak enerji tüketimlerini daha ucuz olan saat dilimlerinde yapmaya başladı.

Bergenavisen gazetesinde yer alan habere göre, elektrik şirketi BKK Nett'in, Norveç'in Bergen kentindeki yaklaşık 44 bin tüketiciye dayandırdığı analizler, halkın elektriği kullanma şekillerindeki değişimi ortaya koydu.

Şirketin verilerine göre, tüketiciler, elektriği enerjinin daha ucuz olduğu günlerde kullanıyor ve yoğun kullanımın olduğu saatlerde tüketimden kaçınıyor.

Hava şartları gibi faktörlerin de tüketici davranışlarını etkilediği belirtiliyor.

Ukrayna'daki savaş enerji krizinde alternatif çözüm arayışına neden oluyor

Haberde, Norveç'in hanelere elektrik faturalarına yardım etmek için 41 milyar kron (yaklaşık 4 milyar dolar) yatırdığı bilgisi yer aldı.

Norveç hükümetinin maliyetin 70 kilovatsaati aştığı durumlarda faturanın yüzde 90'ını karşılamasına rağmen hanelerin yüksek fiyatlarla başa çıkmakta zorlandığı belirtildi.

Haberde, Norveç'in güney bölgesinde kilovatsaat (kWh) başına 20 Norveç kronuna (1,86 dolar) kadar yükseleceği tahmin edilen fiyatların etkisiyle gaz ve elektrik maliyetlerinin arttığı kaydedildi.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle ortaya çıkan enerji krizi, Norveç'teki enerji maliyetlerinde artışa neden olmuş ve alternatif çözüm arayışı başlamıştı.

Bu kapsamda ülkede, işletmeler ve haneler için yüksek elektrik fiyatlarındaki maliyeti hafifletmek için bu ayın başlarında kısa vadeli enerji tasarrufu uygulamasına geçildi.

İtalya'da enerji krizi yankıları: 100 binden fazla işletme kapanabilir

 

Norveç gazını Polonya'ya taşıyacak boru hattı açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)