BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEn çok kayıp verdiğimiz terör olayı----

En çok kayıp verdiğimiz terör olayı

En çok kayıp verdiğimiz terör olayı
16 Mayıs 2013 - 13:44 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili "Bu olayın içinde, dışında, bir şekilde kimler bulaştıysa, kimler teşvik ettiyse hesabı sorulacaktır" dedi.
Reyhanlı halkının gösterdiği misafirperverlik için teşekkür eden Gül, "Gün bu gündür, sağduyulu olma, birlik ve beraberlik, dayanışma içinde olma günüdür" diye çağrıda bulundu. Korkunç patlamalarla sarsılan Reyhanlı'ya giden Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gül, Reyhanlı Kaymakamlığını ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, Reyhanlı'da çok hunharca ve vahşice gerçekleştirilen terör olayında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek öncelikle yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.
ENİNDE SONUNDA CEZALARINI GÖRECEKLER
Olayda Türk vatandaşı olmayanların da hayatını kaybettiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:
"En çok kayıp verdiğimiz terör olayıdır. Herkese, vatandaşımız olmayan kişiler de vardı. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bütün Reyhanlı halkına başsağlığı diliyorum ve bütün acılarını herkesin paylaşıyorum. Yaralılara da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Bugün bu acıyı en derinden hissettiğimi, devletimizin bütün imkanlarıyla halkımızın yanında olduğunu göstermek için buradayım. Bu olay gerçekten çok üzücüdür. Acısı çok derindir. Türkiye'de tek hamlede yapılan terör olaylarında, en çok kayıp verdiğimiz ve en çok acı çektiğimiz bir olaydır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler, herkesi şiddetle lanetliyorum. Ve bütün milletimizin de şunu bilmesini istiyorum ki; bu terör olayını yaptıranlar, yapanlar, yardımcı olanlar eninde sonunda cezalarını göreceklerdir. Devlet olmanın yüklediği sorumluluk ve kararlılıkla bu olay sonuna kadar bütün detaylarıyla açıklanacaktır ve aydınlatılacaktır."
HEPİMİZİN GÖREVİ YÜZDE 100 BAŞARILI OLMAKTIR
Gül, Reyhanlı'daki bombalı saldırılar konusunda istihbarat zaafı iddialarıyla ilgili, şunları söyledi:
"Gerek emniyet teşkilatımız gerek Milli İstihbarat Teşkilatımız hep koordineli çalışmıştır, çalışmaya da devam etmektedir. Tabi ki teşkilat, bugün zanlı olarak mahkemelere taşınan isimleri zaten takibe almışlardı. Bu tip bazı eylemlerin olabileceğinden kuşkulanıyorlardı. Her iki teşkilatın da bu yönde uyarıları ve çalışmaları var. Burada şunun düşünülmesini isterim; 100 tane olaydan 99'unu önlersiniz, bunları duyurmazsınız. Ama bir tanesi elden kaçınca bu acılar çekilir, durum budur. Şüphesiz hepimizin görevi yüzde 100 başarılı olmaktır" dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dağhan17 Mayıs 2013 01:00

    51 kişi öldü hükümetin istifasını istemedin ve yas ilan etmedin daha kaç kişi ölsün istiyorsunuz.