BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEn az 270 milyon dolar harcayacak: Zuckerberg kıyamete hazırlanıyor!----

En az 270 milyon dolar harcayacak: Zuckerberg kıyamete hazırlanıyor!

En az 270 milyon dolar harcayacak: Zuckerberg kıyamete hazırlanıyor!
15 Aralık 2023 - 12:59 www.finansgundem.com

Kıyamet senaryolarına karşı tedbir almak isteyenlerin sayısı artarken, teknoloji devi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in bu sığınağı için en az 270 milyon dolar harcamayı planladığı ortaya çıktı.


Uzaylılar istila edebilir, yeni ve çok daha etkili bir salgın çıkabilir, bir göktaşı çarpabilir, yeni bir dünya savaşı başlayabilir... Kimisi için gerçekleşmesi son derece uzak olan kıyamet senaryoları, bazıları için son derece korkutucu olabiliyor ve buna karşı bir hazırlık yapmak isteyebiliyor.

ABD'de de yapılan anketlerde, son yıllarda ülkede kıyamet hazırlıklarına harcanan paranın giderek arttığı, özellikle gençlerin 2024'teki başkanlık seçimleri sonrası iç savaş çıkmasından büyük endişe duyduğu ortaya çıktı. Bu yüzden pek çok Amerikalı kıyamete karşı hazırlık içine girdi. Hatta bu hazırlıkların başını da ünlü teknoloji liderleri çekiyor.

Kıyamet senaryolarına hazırlananlardan biri de ünlü teknoloji lideri Mark Zuckerberg...

Facebook, WhatsApp, Instagram'ın çatı şirketi Meta'nın CEO'su Hawaii'de bir sığınak hazırlığı içinde.

Meta CEO'sunun, Kauai, Hawaii'de, 5 bin metrekarelik bir yeraltı sığınağı inşa ettiği basına yansıdı. Insider'ın haberine göre; Zuckerberg; kendi enerji, yiyecek ve su tedariki ile kendi kendine yetebilecek devasa bir yerleşke inşa ediyor.

EN AZ 270 MİLYON DOLAR HARCAYACAK

Zuckerberg'in "Koolau Çiftliği" adı verilen yerleşkesindeki inşaatın yaklaşık 100 milyon dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Mülk için araziye harcanan 170 milyon dolar da eklenince, bu fiyat toplam 270 milyon doları buluyor. Ancak Zuckerberg'in planladığı yerleşkenin çok daha pahalıya mal olacağı düşünülüyor.

Basına yansıyan haberlere göre; ünlü CEO'nun planladığı tesiste, en az 30 yatak odası, 30 banyo ve konukların ağaç tepelerinde hareket edebilmesi için halat köprülerle birbirine bağlanan yaklaşık bir düzine ağaç evden oluşan bir ağ bulunacak.

Merdivenle erişilebilen bir kaçış kapağı ve betonla doldurulmuş ağır metal kapıların olacağı yer altı sığınağına duvarların görünümüne uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış kör kapılar planlanıyor.

TEKNOLOJİ LİDERLERİ KIYAMETE BÖYLE HAZIRLANIYOR

Zuckerberg'in olası bir kıyamete karşı yaptığı bu hazırlık dikkat çekse de dünyanın sonuna hazırlanan ilk teknoloji lideri değil.

OpenAI'nin görevden alınan ve yeniden göreve getirilen CEO'su Sam Altman daha önce olası bir kıyametten bahsedip silah, altın, çeşitli ilaçlar, gaz maskeleri ve bir arazi ile bu duruma hazırlandığını belirtmişti.

Reddit CEO'su Steve Huffman, motosikletler, silahlar ve cephane satın aldı ve hatta bir felakette hayatta kalma şansını yükselteceğini düşündüğü için lazer göz ameliyatı bile oldu.

LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman ise Silikon Vadisi milyarderlerinin yarısından fazlasının yer altı sığınağı gibi bir tür kıyamet sigortasına yatırım yaptığını tahmin ettiğini söylemişti. (Sözcü)

Simpsonlar'dan güneş fırtınası kehaneti!

 

İngiltere Başbakan Yardımcısı Dowden: Mum ve radyo alın!

 

Gelecek yıl küresel sıcaklık rekoru bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)