BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEn az 20 yıl daha Rusya'yı yönetecekler----

En az 20 yıl daha Rusya'yı yönetecekler

En az 20 yıl daha Rusya'yı yönetecekler
22 Nisan 2019 - 07:15 www.finansgundem.com

Rus tarihçi Volkov'a göre, şu anda Rusya'da Putin eliye şekillenen yönetici sınıfın yeni bir nesil ve yeni bir elit gelene kadar iktidarı sürdürecek

"Rusya'yı şu an yöneten siyasi elit en az 20 yıl daha iktidarda kalacak..." Bu iddia, Rus tarihçi Sergey Volkov'a ait. Volkov 2000'li yılların ortalarına doğru Kremlin'de Putin eliyle şekillenen yönetici sınıfın yeni bir nesil ve yeni bir elit gelene kadar iktidarını devam ettireceği düşüncesinde.

Volkov, Rusya'yı yöneten elitin 1917'de başlayan sürecin devamı olduğunu ileri sürerken, rejimin Vladimir Putin'den ibaret olmadığını ve bu rejimin kimilerinin beklediğinin aksine son yıllarını yaşamak bir yana, hala oturma sürecinde olduğunu söyledi.

Volkov'a göre, Sovyetler Birliği'nin ilk günlerinden bu yana siyasi elit, kuşaklar halinde görevi bir sonrakine devrediyor. Buna göre, Stalin eliti 1920-1930'larda, Kruşçev-Brejnev eliti 1950-1960'larda, Perestroyka eliti ise 1980-1990'larda şekillenmişti.

Volkov "Putin elitinin" 2000'lerin ortasında şekillendiğini ve bir sonraki kuşağa iktidarı devretmesine hala vakit olduğunu iddia ediyor.

Bazı uzmanlar, Putin ile 2000'lerin başından itibaren Rusya'yı yönetmeye başlayan "güvenlikçi" (siloviki) kökenli elitlerin önde gelenlerinin artık çocuklarının etkili makamlara gelmeye başladıklarını, bunun da Sovyet dönemini andıran "yeni nomenklatura" sınıfı yaratmaya başladığını savunuyor. Kremlin'in bu yapılanmaya "devletin bekası" açısından önem verdiği de vurgulanıyor. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhammet Cerit22 Nisan 2019 09:32

    Yazının son paragrafındaki beka kelimesini görünce yazıyı okumaktan vazgeçtim. Sürekli beka diyenleri de gördük, asıl dertlerinin ne olduğunu da biliyoruz.