BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEmtia varlıkları 4 ayın zirvesinde----

Emtia varlıkları 4 ayın zirvesinde

Emtia varlıkları 4 ayın zirvesinde
02 Ekim 2013 - 14:55 www.finansgundem.com

Barclays Plc tarafından yapılan açıklamada emtia varlıkları fiyatlarının son 4 ayın zirvesine yükseldiği belirtildi

Barclays Plc tarafından yapılan bir açıklamada yönetim altındaki emtia fiyatlarının Ağustos ayında ham madde fiyatlarının yükselmesi ve yatırımcıların değerli metalleri satışları yavaşlatmasıyla son 4 ayın zirvesine yükseldiği belirtildi.
Şu anda yönetim altında bulunan emtia varlıklarının değerli Ağustos ayında 13 milyar dolar yükselerek 363 milyar dolara yükseldi. Bankadan yapılan açıklamada varlıkların hâlâ Haziran ayında ulaşılan 458 milyar dolarlık zirvenin altında olduğu da ifade edildi.
Barclays tarafından yapılan açıklamda değerli metallerin exchange-traded ürünlerden (ETP) çıkışının Ağustos ayında 423 milyar dolara çıkarak bu yılın aylık çıkış ortalamasından yüzde 10 daha az olduğu belirtildi. Emtia fiyatları Ağustos ayında yükselirken ham maddelerin işlem gördüğü Standard & Poor's GSCI endeksi gümüş, gaz yakıt ve altın öncülüğünde yüzde 2.9 yükseldi. Endeks Eylül ayında yüzde 3.8 tırmanırken, 3. çeyrek yükselişini yüzde 3.5'e tırmandırdı.
Barclays analisti Kevin Norrish'in gönderdiği e-mailde "Emtia piyasaları bir süredir daha iyi bir durumda gibi görünüyor ama aşırı iyimserlik konusunda hâlâ tedbirli olunması tavsiyesini yapmayı uygun buluyoruz. Bazı umut veren sinyallere rağmen küresel ekonominin sürdürülebilir bir toparlanma içerisinde olduğunu düşünmüyoruz ve uzun vadeli yatırımcılara getirilerin bir süre daha düşük kalacağını tahmin ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Enerji sektörü Ağustos ayında 1 milyar dolara varan net girişler yaşayarak tarım alanında yeni yatırım oranı 400 milyon dolar olarak gerçekleşti ve Mart ayından bu yana ilk tırmanışı gerçekleştirdi. Sanayi metalleri 200 milyon dolar yatırım çekerken, değerli metallerden çıkış 300 milyon dolar olarak gerçekleşti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)