BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEmtia fiyatlarında sert düşüş!----

Emtia fiyatlarında sert düşüş!

Emtia fiyatlarında sert düşüş!
18 Mart 2013 - 09:33 www.finansgundem.com

Emtia grubu, Güney Kıbrıs'ta beklenmedik verginin getirilmesinin ardından ser bir düşüş gerçekleştirdi

Emtia grubu, Güney Kıbrıs'taki mevfuat vergisinin Avrupa'da borç krizinin derinleşebileceği endişelerini artırması ve bunun da emtiaya yönelik talep görünümünü olumsuz etkilemesinin ardından, son iki haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Altın güvenli liman niteliğinden dolayı değer kazandı.
24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi güniçinde yüzde 1.1 kadar düşerek 1 Mart'tan bu yana en hızlı kaybını yaşadıktan sonra, Seul saatiyle 15:06'da 645.86 puana geldi. Bakır, Londra'da, son beş ayın en hızlı kaybını yaşadı ve sanayi metallerindeki düşüşlere öncülük etti. Petrol New York'ta 1 Mart'tan bu yana en hızlı düşüşüne yönlendi.

Avrupa maliye bakanları, 16 Mart'ta, Kıbrıs bankalarında paraları olanların Euro Bölgesi'nin son kurtarma operasyonunun maliyetini paylaşması yönünde anlaşmaya vardı. Bu beklenmedik vergi sonrası, 17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi euro dolar karşısında, yatırımcıların güvenli liman arayışları ile birlikte, bu yılın en düşük seviyesine indi.
Seul'de Tong Yang Securities Inc. traderı Lelia Kim, "Kıbrıs sorunu, tüm emtia grubuna gelen sert satışların en büyük nedeni. Zira bu durum euroyu aşağıya çekerken, doları yukarı itiyor," dedi ve "Son dönemdeki iyimserliği bozan zayıf ABD verisi ile birlikte, sanayi metalleri ağır darbe aldı. Altın ise güvenli liman alımlarından destek buluyor" şeklinde görüş bildirdi.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 2.7 ile 19 Ekim'den bu yana en hızlı kaybını yaşayarak, son dört ayın en düşük seviyesi olan ton başına 7,545.75 dolara indi. Çinko yüzde 1.4, kurşun yüzde 1.8 ve aluminyum yüzde 1.1 geriledi.
ABD'de Cuma günü açıklanan Thomson Reuters/Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksi Mart ayında 71.8 ile Aralık 2011'den bu yana en düşük seviyesine indi. Bu veri Şubat ayında 77.6 seviyesindeydi. Bloomberg News'un anketine katılan 67 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 78 seviyesinde çıkması bekleniyordu.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)