BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEmtia fiyatları 12 yılın en düşüğünde----

Emtia fiyatları 12 yılın en düşüğünde

Emtia fiyatları 12 yılın en düşüğünde
12 Ocak 2015 - 22:10 www.finansgundem.com

Emtia fiyatları, petroldeki gerilemenin sürmesi ile 12 yılın en düşük seviyesine indi

Emtia fiyatları, ham petroldeki küresel arz fazlasının süreceği yönündeki endişeler ve Çin ile Avrupa'da yavaşlayan ekonomik büyümenin ham madde talebinde gerileme anlamına gelmesi gibi nedenlerle, 12 yılın en düşük seviyesine indi.

22 enerji, tarım ve metal fiyatını kapsayan Bloomberg Emtia Endeksi, yüzde 1.6 gerilemeyle 101.95 seviyesine geldi. Bu da endekste Kasım 2002'den bu yana görülen en düşük seviye oldu. Gösterge endeks Temmuz 2008'de 2000'lere başladığı düzeyin iki katına çıkarak, rekor kırmıştı.

Enerji fiyatlarındaki düşüş ham maddelerde gerileme yaşanmasına neden oluyor. Petrol 5,5 yılın en düşük seviyesine gerilerken, Goldman Sachs fiyatların daha fazla düşmesini bekliyor. Arz fazlası hububatta da ortaya çıkarak, gıda enflasyonunu kontrol ediyor. Küresel imalatta yaşanan düşüş ise metal talebini azaltıyor.

New Jersey'de bulunan Stifel, Nicolaus & Co yatırım yöneticisi Chad Morganlander "Avrupa ekonomileri ve Çin, bir dönem oldukları kadar hareketli değiller. Bu da tüm emtia için talebi etkileyecektir. 2015'in ilk yarısında küresel büyümenin yavaşlaması ve doların güçlenmesi nedeniyle emtia endeksindeki aşağı yönlü baskı sürecek" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)