BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmmanuel Macron: Türkiye artık ortağımız değil----

Emmanuel Macron: Türkiye artık ortağımız değil

Emmanuel Macron: Türkiye artık ortağımız değil
10 Eylül 2020 - 17:25 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın da olduğu Güney Avrupa Ülkeleri Birliği Forumu'na üye ülkelerin devlet başkanlarıyla Korsika Adası'nda bugün bir araya geldi.

Görüşme öncesi düzenlenen basın toplantısında euronews muhabirinin Doğu Akdeniz ile ilgili sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu ancak Doğu Akdeniz'de NATO müttefiki gibi hareket etmediğini söyledi.

Doğu Akdeniz'de Libya'ya giden Türk kargo gemisini aramak isteyen Fransız fırkateynin Türk savaş gemilerinin engeline takılması olayını hatırlatan Macron, Türkiye'nin bölgedeki davranışlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Macron ayrıca, kamuya yaptığı açıklamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yüz yüze görüşmelerinde söylediğini belirterek Avrupa Birliği'nin de Türkiye'ye karşı açık olması gerektiğini dile getirdi.

Macron sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, Yunanistan'ın meşru haklarını görmezden gelerek Libya hükümetiyle de kabul edilemez bir anlaşma imzaladı. Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki faaliyetleri de kabul edilemez. Aynı zamanda büyük bir devlete yakışmayacak provokasyonlar söz konusu. Türk halkı büyük bir halk. Ancak biz Avrupalılar artık Erdoğan hükümetine karşı daha açık olmalıyız."

"Aylardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'deki yayılmacı politikaları nedeniyle, Yunanistan'ın ön saflarda olduğu bir bölgede gerilim çok yükseldi. Fransa, baskı altındaki bölgelerde askeri güçlerini konuşlandırarak Atina'nın en güçlü Avrupalı destekçilerinden biri oldu."

Öğleden sonra Emmanuel Macron, AB ülkelerinin gayri resmi bir forumu olan Med7'nin yedinci zirvesinde İtalya, İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs liderleri ile bir araya gelecek.

Macron Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu zirvenin amacının bölgede, çatışma ve sefalet ortamının olmadığı, aksine kültürlerin ve bilimin dolaşımını sağlayan bir alan kurmak olduğunu ifade etmişti.

Dışişleri: Deniz yetki alanı belirlemek Macron'un haddine değildir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)