BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmisyon skandalı Alman futbolunu da vurdu----

Emisyon skandalı Alman futbolunu da vurdu

Emisyon skandalı Alman futbolunu da vurdu
03 Ekim 2015 - 06:50 www.finansgundem.com

Volkswagen'deki emisyon skandalı, yılda 100 milyon euro kaynak aktardığı Alman futbol takımlarını da vuracak

Çevreye zararlı egzoz gazı değerlerini düşük göstermek için, dizel motorlarındaki bilgisayar ayarlarıyla oynayan Volkswagen’deki skandalın Alman futbolunu da vuracağı belirtiliyor.

Volkswagen, başta sahibi olduğu Bundesliga ekibi Wolfsburg da dahil birçok kulübe ve organizasyona sponsorluk desteği veriyor. Sadece Alman Bundesliga’da 10 kulübe sponsor olan şirket, futbola yılda 100 milyon Euro’ya yakın kaynak aktarıyor. Bu destekten aslan payını ise  Wolfsburg takımı alıyor. Kulübün Vokswagen’den yıllık kazancı 30 milyon Euro civarında. Uzmanlar ise emisyon skandalının Vokswagen’de yaratacağı maddi hasarın (50 milyar doları geçmesi bekleniyor) tüm sponsorluk harcamalarını da durdurabileceğini iddia ediyor.

36 TAKIMIN 17’Sİ

Wolfsburg takımının ana sponsoru ve sahibi konumundaki Volkswagen bugün Alman futbol ligi Bundesliga ve Bundesliga 2’deki 36 takımın 17’sine destek veriyor. Şirket bu sponsorlukları hem Volkswagen hem de Audi markasıyla gerçekleştiriyor. Bu iki marka Avrupa’nın en çok izlenen ligleri arasında gösterilen Bundesliga’daki 18 takımın 10’una da sponsorluk yapıyor. Şirketin sponsor olduğu diğer 7 takım ise Bundesliga 2’de mücadele ediyor. Grubun sponsor olduğu takımlar arasında Bayern Münih, Schalke 04 ve Werder Bremen gibi köklü kulüpler de bulunuyor.

DEVLERE DESTEK

Volkswagen Grubu sadece Almanya’da futbol takımlarına sponsorluk yapmıyor. Bünyesinde Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini, Seat ve Skoda markalarını bulunduran Volkswagen Grubu, İspanya, Fransa, İtalya ve Brezilya’da da futbola destek veriyor. Grup Almanya’dan sonra en çok kaynağı İspanya’daki futbol kulüplerine aktarıyor. İspanya La Liga’da Barcelona, Real Madrid, Valencia ve Atletico Madrid’e sponsorluk yapan şirket, İtalya da ise Milan’a destek veriyor. Volkswagen Grubu, Fransa Futbol Federasyonu ve Brezilya Futbol Federasyonu’nun da ana sponsorları arasında.

SPONSOR GELİRİ ALTYAPIYA GİDİYOR

SON yıllarda Alman futbolundaki yükseliş tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Uluslararası arenada Alman futbolunun başarısı ise bu alanda markaların desteğini arttırmasıyla gerçekleşiyor. Otomotivden teknolojiye, ilaçtan içeceğe kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Alman şirketleri futbola büyük destek veriyor. Alman kulüpleri de bu desteği daha çok altyapı yatırımlarına harcıyor. Alman kulüplerinin son yıllarda yurtdışındaki takımlara futbolcu satışı da hızla artıyor. (Hürriyet/ Ceyhun Kuburlu)


Bundesliga’da hangi takımlara sponsor
Wolfsburg
Bayern Münih
Schalke04
Hertha
Hamburger SV 
Werder Bremen 
1899 Hoffenheim 
FC Augsburg
Hannover
FC Ingolstadt 04
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)