BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElvan’dan ‘Yeşil Gelecek’ adımı----

Elvan’dan ‘Yeşil Gelecek’ adımı

Elvan’dan ‘Yeşil Gelecek’ adımı
06 Ekim 2021 - 14:01 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile görüşmesine ve OECD Bakanlar Toplantısına dair açıklamalarda bulundu.

OECD Bakanlar Toplantısına katlan ve burada Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire görüşen Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, görüşmelere dair açıklamalar yaptı.

Toplantının oldukça verimli geçtiğini dile getiren Bakan Elvan, görüşmede uluslararası vergi gündemi, iklim değişikliğiyle mücadele politikaları ve Türkiye-Fransa işbirliğini daha da geliştirmeye yönelik görüşmeler yaptıklarını duyurdu. 

Vergi reformunda Türkiye'nin öncelikleri OECD ile paylaşıldı

Elvan, OECD Bakanlar toplantısına ilişkin açıklamalarında ise şu ifadeleri kullandı: 

"OECD Bakanlar Toplantısının “Yeşil Gelecek İnşa Etmek” oturumunda, iklim değişikliğiyle mücadelede yeşil finansın teşvik edilmesi konusunu ele aldık. Yeşil yatırımları tanımlamak için veri standardizasyonunun önemine vurgu yapıp, ülkemizin atmayı planladığı adımları paylaştık.  OECD Bakanlar Konseyi toplantıları marjında katıldığımız çalıştayda, uluslararası vergi reformunda gelinen aşama hakkında ülkemizin önceliklerini paylaştık. Reformun gelişmekte olan ülkelerin kalkınma öncelikleriyle uyumlu olması gereğini vurguladık."