BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiElon Musk, 'beyin çipi' için tarih verdi----

Elon Musk, 'beyin çipi' için tarih verdi

Elon Musk, 'beyin çipi' için tarih verdi
14 Nisan 2021 - 13:22 www.finansgundem.com

Musk, beyin çipini bu yıl içinde insanlara takmak istiyor... SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın en çılgın projelerinden birisi olan 'insan beynine çip takma' için geri sayıma geçildi.

Geçtiğimiz günlerde Musk'ın beyin çipi projesi 'Neuralink', bir maymun üzerinde test edilmişti. 9 yaşındak Pager isimli maymun, test kapsamında düşünce gücüyle video oyunu oynamayı başarmıştı.

Hürriyet'teki habere göre; Musk, beyin çipi sayesinde gelecekte felçli hastaların düşünce gücüyle kaslarını hareket ettirip yürüyebileceklerini savunuyor.

"İŞLER İYİ GİDERSE BU YIL İÇİNDE İNSANLAR ÜZERİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLAYABİLİRİZ"

Milyarder girişimci şubat ayında yaptığı açıklamada insanlı çalışmalara yıl sonuna kadar geçmeyi planladıklarını söylemişti. Musk, 20 yıldır felç olduğunu belirten bir kullanıcısına verdiği cevapta şu ifadelere yer vermişti;

'Neuralink implantın güvenli olmasını sağlamak için çok çalışıyor ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi'yle yakın temas halinde. İşler iyi giderse bu yıl içinde insanlar üzerinde çalışmalara başlayabiliriz.'

Milyarder girişimci, söz konusu teknolojiyle Alzheimer ile Parkinson gibi hastalıkların da tedavi edilebileceği iddiasını defalarca dile getirmişti.

Musk'ın 2016 yılında hayata geçirdiği Neuralink adlı şirketin amacı çok yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine ara yüzleri geliştirmek.

Bunan göre pille çalışan bir çip, kafatasına yerleştirilecek ve beyne elektrotlar gönderebilecek.

Musk, insan beynini bilgisayara bağlayacak

 

İnsan beyni hakkında bilinmeyen 27 gerçek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)