BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaElektronik paraya düzen geldi----

Elektronik paraya düzen geldi

Elektronik paraya düzen geldi
20 Haziran 2013 - 19:53 www.finansgundem.com

Elektronik paraya düzenleme getiren yasa Meclis’te kabul edildi

Elektronik para kuruluşları faaliyetlerini bankalar aracılığıyla yürütecek. Yasaya göre, elektronik para ihraç eden kuruluş, aldığı fon kadar elektronik para ihraç edecek. Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşlarına İlişkin Usul ve Esasları Belirleyen Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Tasarıya göre sistem işleticisi, düzenleme kapsamında Merkez Bankası’ndan izin alarak sistem işletebilecek. Sistem işleticisinin, anonim şirket şeklinde kurulmasıyla nakden ve her türlü muvazaadan ari olarak ödenmiş sermayesinin en az 5 milyon Türk Lirası olması gerekecek.
ÖDEME HİZMETİ SAĞLAYICISI
Gönderenin herhangi bir hesaba bağlı olmaksızın alıcıya veya alıcı adına hareket eden ödeme hizmeti sağlayıcısına fon aktarması işlemleri para havalesi olarak tanımlanacak. Elektrik, su ve telefon gibi fatura ödemelerine aracılık eden banka dışı bazı kuruluşların hizmetleri de ödeme hizmeti olarak kabul edilecek. Bu kuruluşlar, “ödeme hizmeti sağlayıcısı” adı altında toplanacak.
ZİMMETE 12 YILA KADAR HAPİS
Ödeme hizmetleri alanında faaliyette bulunmak isteyen ödeme kuruluşu, BDDK’dan izin alması kaydıyla faaliyette bulunabilecek. BDDK, ödeme kuruluşlarının faaliyetlerini geçici durdurmaya, faaliyet iznini iptal etmeye yetkili olacak. Para ya da para yerine geçen evrak veya senetleri zimmetine geçiren sistem işleticisi, ödeme kuruluşu ve elektronik para kuruluşu yetkili ve görevlileri, 6 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)