BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektrik dağıtım ihaleleri başlıyor----

Elektrik dağıtım ihaleleri başlıyor

Elektrik dağıtım ihaleleri başlıyor
19 Şubat 2013 - 07:40 www.finansgundem.com

Elektrik dağıtımında son 4 bölge için geri sayım başladı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 2012’nin aralık ayında ilana çıktığı İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ ile Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ’nin özelleştirilmesinde, önyeterlilik başvurusu ve son teklif verme süresi bugün doluyor. Son 4 bölgenin ihale sürecinin de tamamlanmasıyla, elektrik üretimi tamamen özele geçecek.
Sektörün tamamı özele geçecek
Şirketlerdeki yüzde 100 oranındaki hisse, blok satış yöntemi ile özelleştirilecek. Görev bölgesi İstanbul’un Anadolu Yakası olan İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ ve görev bölgesi Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Osmaniye ve Kilis olan Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ için teklif verecek katılımcılar 25’er milyon dolar geçici teminat verecek.
Katılımcıların, görev bölgesi Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak olan Dicle Elektrik Dağıtım AŞ için 10 milyon dolar, görev bölgesi Bitlis, Hakkari, Muş ve Van olan Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ için ise 5 milyon dolar geçici teminat tutarını vermeleri gerekecek.
İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. Son 4 bölgenin ihale sürecinin de tamamlanmasıyla, elektrik üretimi tamamen özele geçecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)