BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEl Bab'da rejim ile ÖSO arasında yeşil hat----

El Bab'da rejim ile ÖSO arasında yeşil hat

El Bab'da rejim ile ÖSO arasında yeşil hat
14 Şubat 2017 - 05:06 www.finansgundem.com

Suriye’nin DEAŞ kontrolündeki El Bab kentinin yüzde 40’ını TSK desteğinde kontrol altına alan ÖSO ile kentin güneyindeki rejim güçlei arasında çatışma çıkmaması için fiili bir güvenlik hattının oluştuğu öğrenildi

TSK ile ÖSO’nun Suriye’nin DEAŞ kontrolündeki El Bab kentinin yüzde 40’ını kontrol altına aldığı bildirilirken, kentin güneyinde rejim ile ÖSO arasında çatışma çıkmaması için fiili bir güvenlik hattının oluştuğu öğrenildi. Uğur  Ergan'ın konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

Suriye'nin El Bab kentinin DEAŞ’tan temizlenmesi için süren Fırat Kalkanı operasyonuyla kentin yüzde 40’ının kontrol altına alındığı haberleri geliyor. Ancak El Bab’ın tamamen kontrol altına alınıp normal hayata dönülmesinin üç ay sürebileceği belirtiliyor.

TÜNELLER BULUNDU: Hürriyet’in güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Rakka’daki DEAŞ yönetimi, El Bab’da bulunan 100 kadar üst düzey örgüt yöneticisinin ölene kadar emirlerindeki teröristlerle TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine karşı savaşılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ve Almanya’ya ilettiği kuzey Suriye planınınn hayata geçirilmesi için önce El Bab’da tamamen hakimiyetin sağlanılmasının şart olduğu bildirildi. Özellikle El Bab’da planları ele geçirilen tünellerin boşaltılıp, imha edilmesinin uzun süre alacağı belirtildi. Askeri kaynaklar El Bab’ın hastane bölgesindeki büyük tünelin 15 askerin şehit edilmesinde canlı bombaların geçişi için kullanıldığının tespit edildiğini söyledi. Fırat Nehri’nin suyunu tarım arazilerine taşımak için yaklaşık 15 yıl önce oluşturulan tünellerin bir kısmının imha edilmesiyle hareket kabiliyeti azalan DEAŞ’ın, büyük zarar gördüğü kaydedildi. TSK, El Bab operasyonunda dün sabah 07.00’ye kadar 30 DEAŞ’lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

EN AZ 3 AY: El Bab’ın yaklaşık yüzde 40’ında kontrolün sağlandığı, tam kontrolün sağlanması için en az 3 aylık bir süreye ihtiyaç olduğu ifade edildi. Ancak El Bab’ta tam hakimiyet sağlandıktan sonra buraya güvenilir nüfus yerleştirilip,2 bin 500 civarında ÖSO güçleri daimi bırakıldıktan sonra Menbiç ve Rakka planlarının devreye sokulabileceği belirtildi. El Bab’da ÖSO güçleri kalmadığı takdirde, buranın yeniden DEAŞ’ın eline geçme ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.

GÜVENLİ HAT: TSK ve ÖSO, El Bab’ı kuzey, batı ve doğudan kuşattı. TSK/ÖSO ile rejim arasında bir çatışma çıkmaması için El Bab’ın güneyinden geçen Menbiç’ten Halep’e inen M4 karayolunun Kıbrıs’taki “Yeşil hat”a benzer şekilde fiili bir hat haline dönüştüğü belirtildi. Bu hat bazı yerlerde 500 metre bazı yerlerde 1 kilometre derinliğinde. Bu hat boyunca çatışma çıkmaması için rejim güçleri ile ÖSO arasında kimi zaman görüşmeler de yapıldığı öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)