BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkvador'da hapishanelerde isyan çıktı: 67 ölü----

Ekvador'da hapishanelerde isyan çıktı: 67 ölü

Ekvador'da hapishanelerde isyan çıktı: 67 ölü
24 Şubat 2021 - 00:27 www.finansgundem.com

Ekvador'da cezaevlerinde isyan çıktığı ve polisin müdahalesi sonucu en az 50 mahkumun öldüğü belirtildi


Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 3 ayrı kentteki cezaevlerinde isyan çıktığı ve polisin müdahale ettiği bildirildi. Ekvador basınında çıkan habere göre, Guayaquil, El Turi ve Cotopaxi şehirlerinde çıkan ayaklanmalarda en az 50 mahkum yaşamını yitirdi, 2 polis yaralandı.

Yetkililer, çok sayıda güvenlik gücünün olay yerlerine intikal ettiğini ve cezaevlerinde kontrolü sağlamaya çalıştığını bildirdi.

İsyan çıkan cezaevlerinin önünde mahkum yakınlarının endişeli bekleşiyi başladı. Mahkum yakınları, yakınlarının sağlık durumuyla ilgili içeriden gelecek bilgileri bekliyor. 

Suç örgütleri suçlandı

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno isyanları, "birkaç cezaevinde eşzamanlı şiddet eylemleri" gerçekleştiren "suç örgütlerine" bağladı.

Polis komutanı Patricio Carrillo, Güney Amerika ülkesindeki çeşitli hapishanelerde huzursuzluk yaşandığını bildirdi ve "Durum kritik" dedi.

Bu arada İçişleri Bakanı Patricio Pazmino, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "ceza infaz merkezlerinde şiddet oluşturmak için suç örgütlerinin ortak eylemi" olarak tanımladığı isyana yanıt vermek için merkezi bir komuta karakolunun kurulduğunu duyurdu. 

Önceki isyanlar

Aralık ayında Ekvador hapishanelerinde çete rekabetiyle alevlenen isyanlarda 11 mahkum öldü ve yedi kişi yaralandı.

Moreno tarafından şiddeti azaltmak amacıyla "mafya" gruplarını kontrol altına alma talimatı verilen ülke hapishanelerinde 90 günlük olağanüstü hal Kasım ayında kaldırıldı.

17 milyonluk bir ülke olan Ekvador'da yaklaşık 38.000 mahkum var.

Polise göre mahkum anlaşmazlıkları 2020'de 51 ölü bıraktı.

Korona virüs salgını sırasında mahkum sayılarını azaltmak için hükümet, küçük suçlardan hüküm giymiş kişilerin cezalarını hafifletti ve aşırı kalabalığı yüzde 42'den yüzde 30'a düşürdü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)