BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomiyi canlandıracak adım!----

Ekonomiyi canlandıracak adım!

Ekonomiyi canlandıracak adım!
23 Ocak 2014 - 07:45 www.finansgundem.com

Hükümet ticari güveni artırıp, ekonomiyi canlandırmak için düğmeye bastı. TMSF ile ilgili yasal çalışma Babacan'a sunuldu

Milyonlarca esnafı ve binlerce küçük işletmeyi yakından ilgilendiren ticari tasarrufların devlet garantisine alınması konusundaki düzenleme hayata geçiyor.

Sabah'da yer alan habere göre, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın koordinasyonunda yürütülen çalışmayla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) adı "Türkiye Mevduat Sigorta Fonu" olarak değiştirilecek. Mevcut sistemde sadece bireysel tasarruf sahiplerine 100 bin liraya kadar verilen devlet güvencesinin kapsamı da genişletiliyor. Yeni düzenlemeyle artık 100 bin liraya kadar olan ticari mevduat da garanti kapsamına alınacak.

MECLİS'E GİDECEK

Çalışma,Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a iletildi. İlgili bakanlık konuya ilişkin düzenlemeyi Meclis'e gönderecek. Avrupa ülkelerinin tamamında ticari mevduat güvence kapsamında bulunuyor. Ankara da Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında ticari mevduatın güvence kapsamına alınmasına "olur" verdi.

KARAR EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

Türkiye'de toplam mevduatın yaklaşık beşte birini ticari mevduat oluşturuyor. Fon yetkilileri, ticari mevduata güvencenin ekonomiyi canlandıracağına dikkat çekerek, "Bu, büyük şirketlerden çok sınırlı mevduatı olan küçük işletmelere kadar milyonlarca esnafı ilgilendiren bir adım. Küçük işletmelerin kendine güveni artacak" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)