BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomistler TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi----

Ekonomistler TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

Ekonomistler TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi
23 Mayıs 2024 - 14:50 www.finansgundem.com

TCMB PPK, politika faizini yüzde 50'de sabit tuttuğunu açıkladı. Ekonomistler Merkez Bankası'nın beklentilere paralel gelen faiz kararını nasıl değerlendirdi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

Ekonomistler Merkez Bankası'nın kararını nasıl değerlendirdi?

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, TCMB'nin beklentilere paralel şekilde politika faizini yüzde 50'de sabit tutması üzerine "Merkez Bankası enflasyona dair riskleri vurgulayarak gerekirse daha da sıkılaşırım diyor. İsabetli bir iletişim. Bunu söyleyerek son günlerde %47'de gerçekleşen gecelik piyasa faizini, resmi faizi olan %50'nin altına düşürmeme sinyali de veriyor. Likidite düzenlemeleri gelebilir" açıklamalarında bulundu.

Talep ile oluşan likidite fazlasının ilave tedbirlerle sterilize edileceğine değinen Ekonomist İris Cibre ise şöyle konuştu:

"Yurt içi ve yurt dışı yerleşiklerin Türk lirası finansal varlıklara talebiyle oluşan likidite fazlası ilave tedbirlerle sterilize edilecektir."

Likidite için yeni tedbir açıklanacak...

Hizmet enflasyonundaki katılığa vurgu yapılarak pas geçilmesi, piyasaların yeterince yavaşlamamasından memnun olduklarını gösteriyor

Yanlış algı yaratacak cümleler..."

Ekonomist Murat Sağman ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TCMB'nin politika faizini bir süre daha bu noktada bırkacağını vurguladı.

Sağman'ın açıklaması şu şekilde:

"Merkez Bankası bugünkü para politikası toplantısında politika faizi yüzde 50’de sabit bıraktı. Muhtemelen bir süre daha böyle kalacak."

TCMB'den mevduat faizleri için yeni düzenleme gelebilir

 

Gecelik faiz oranları politika faizinin altına düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)