BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomistler tarihi FED kararını yorumladı----

Ekonomistler tarihi FED kararını yorumladı

Ekonomistler tarihi FED kararını yorumladı
16 Aralık 2015 - 21:39 www.finansgundem.com

FED dünyanın merakla beklediği fazi artırma kararını açıkladı. Peki, ilk yorumlar nasıl?

FED'in yaklaşık 10 yıl sonra faizi artırmasının ardından ekonomistler tarihi kararı yorumladı. Ekonomistlerin görüşleri şöyle: 
 
TÜSİAD Başekonomisti Dr. Zümrüt İmamoğlu: FED bundan sonraki faiz indirimlerine mümkün olduğunca yavaş gidecektir. Gelecek yıl içinde iki faiz artışı daha gelebilir.

TEPAV Direktörü Prof. Dr. Fatih Özatay: Türkiye ekonomisi FED'in Faiz artırma sürecine karşı hassas. Bu sene Türkiye ekonomisine giren sermaye miktarı çok az oldu. Türkiye 2016'da zor bir sene geçirecek. Merkez Bankası uzun süredir enflasyon hedefini yüzde 5 olarak açıklıyor. Merkez Bankası'nın temel hedefi fiyat istikrarını sağlamak. Merkez bundan sonra daha anlaşılır bir faiz politikası uygulamalı.
 
 A1 Kapital Direktörü Belgin Maviş: Piyasalar kararı sakin karşıladı. 10 yıllıklar ve dolar tarafında sakin bir seyir izliyoruz. Bunun açıklaması piyasalar üzerindeki korkuların atıldığı ya da Yellen'ın konuşması sonrası yukarı atak olabileceği olabilir. Yellen'ın yapacağı konuşma belirleyici olacaktır. (ntvpara.com)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)