BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomistler not artırımı için ne diyor?----

Ekonomistler not artırımı için ne diyor?

Ekonomistler not artırımı için ne diyor?
27 Mart 2013 - 20:58 www.finansgundem.com

Ekonomistler, S&P'nin not artırımı kararını yorumluyor

Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, yaptığı açıklamada Moody's'ten de bu yıl not artışı beklediğini ifade etti.
Bir başka ekonomist Fatih Keresteci ise "S&P notumuzu artırdı ama piyasa yansıması sınırlı kalır, TCMB'nin de duruşunda majör bir degişime yol açmaz. S&P bu kararla aradaki değerlendirme farkını kapattı. Gorünüm durağan demek yakın gelecekte not artırımı bekleme demek. Tabii ki iyi bir haber" yorumunu yaptı.Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Koordinatörü Ali İhsan Gelberi, "S&P'nin not artışı, gelişmekte olan ülkelere sermaye akımının azaldığı bir dönemde geldi. Piyasalara etkileri açısından dikkatli olmak lazım" ifadelerini kullandı. Deutsche´den konuya ilişkin yapılan değerlendirmede, Kürt barışı ve İsrail´in özrünün büyük adımlar olduğu belirtilirken TCMB´nin müdahalelerine rağmen Türk Lirası´nın görece iyi performans göstereceği yönündeki görüşün korunduğu bildirildi. Türkiye´nin Fitch hariç diğer kuruluşlar tarafından da kredi notunun yatırım yapılabilir not statüsüne çıkarılması, büyük fonların Türkiye´ye yatırım yapabilmelerinin önünü açması açısından önemli.
TEB Finansal Piyasal Strateji Müdürü Erkin Işık, "Uzun vadeli kredi riskini 10-20bps olumlu etkilemesini beklerim" dedi.
HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'dan (S&P) gelen not artırımının, Türkiye'nin kredi notu hikayesini pekiştirmesi açısından kısa vadede piyasalar üzerinde olumlu bir etki yaratabileceğini belirtti.
Çakıroğlu, S&P'nin, Türkiye'nin kredi notunun ''BB''den ''BB+''ya yükseltmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, ''Bu bağlamda Türk lirasındaki değerlenme eğiliminin bir kademe artabileceğini hatırlatırken, daha çok 'beklentilerin' fiyatlandığı getiri eğrisinin uzun tarafındaki tahvillere olan talebin artabileceği kanaatindeyiz'' ifadelerini kullandı.
İMKB tarafında da olumlu bir seyir yaşanabileceğinin altını çizen Çakıroğlu, ''Esasında not artırım kararı, Türkiye piyasaları kapandıktan sonra gelse de, karar sonrasında Türk lirasındaki değer kazançları belirginleşti'' bilgisini de verdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)