BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomistler faizde indirim bekliyor----

Ekonomistler faizde indirim bekliyor

Ekonomistler faizde indirim bekliyor
16 Nisan 2013 - 11:24 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'ndan ekonomistler 25 baz puan indirim yapmasını bekliyor

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını bugün saat 14.00'de açıklayacak.
Geçen ay yapılan PPK toplantısında Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 5,50 düzeyinde sabit bırakmıştı.
Kurul ayrıca, Merkez Bankası borçlanma Faiz oranını yüzde 4,50 düzeyinde sabit tutarken, borç verme faiz oranı ise yüzde 8,50'den yüzde 7,50'ye indirmişti.
Piyasa beklentisi politika faizinde 25 baz puanlık indirim
AA Finans'ın 17 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen AA Finans "PPK Beklenti Anketi"nde, ankete katılan ekonomistlerin beklentilerinin medyanına göre yüzde 5,50 olan politika faizinde 25 baz puan indirim bekleniyor.
Ankete katılan ekonomistlerin 14'ü politika faizinde 25 baz puan, 2'si 50 baz puan indirim beklerken, 1 ekonomist ise indirim olmayacağı tahmininde bulundu.
Ankete katılan 17 ekonomistten 9'u MB'nin yüzde 7,50 olan borç verme faiz oranında (faiz koridorunun üst bandı) aşağı yönlü bir değişiklik beklerken, ekonomistlerden 8'i değişiklik olmayacağını belirtti. Borç verme faiz oranında değişiklik bekleyen ekonomistlerin beklentilerinin medyanı ise 50 baz puan oldu.
Ayrıca ankete katılan 17 ekonomistten 9'u, yüzde 4,50 olan MB'nin borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) indirim beklerken, 8'i değişiklik olmayacağını yönünde görüş bildirdi.
Borçlanma faiz oranında değişiklik bekleyen ekonomistlerin beklentilerinin medyanı 50 baz puan olarak gerçekleşti.
Zorunlu karşılıklarda artışa ilişkin beklentiler
Ankete katılan 17 ekonomistten 5'i 25 baz puan, 2'si 50 baz puan 3 aya kadar vadeli Türk Lirası zorunlu karşılıklarda artırım olacağı, 10 ekonomist ise Türk Lirası zorunlu karşılıklarda değişiklik olmayacağı tahmininde bulundu.
Ayrıca 17 ekonomistin 7'si 50 baz puan, 3'ü 25 baz puan 3 aya kadar vadeli yabancı para (YP) zorunlu karşılıklarda artış öngörürken, 7 ekonomist ise herhangi bir değişiklik beklemediğini kaydetti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)