BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomik toparlanmanın önündeki engeller----

Ekonomik toparlanmanın önündeki engeller

Ekonomik toparlanmanın önündeki engeller
26 Ağustos 2021 - 15:16 www.finansgundem.com

ECB, tedarik sıkıntılarının ve korona virüsün ekonomide toparlanmaya etkisini tartıştı

Avrupa Merkez Bankası'nın 22 Temmuz toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, arz sıkıntıları ve korona virüsün Delta varyantının ekonomide toparlanmaya etkilerinin değerlendirildiğini ortaya koydu. ECB üyeleri, arz sıkıntıları ve Delta varyantının ekonomik görünümü zayıflattığını belirtiler.

Tutanaklar ayrıca, ECB üyelerinin faizler konusunda yeni ileri dönük yönlendirme üzerinde geniş çaplı tartışmalar yaptıklarını da ortaya koydu.

Politika yapıcılar toplantıda, ilk faiz artırımını enflasyon oranında çok daha belirgin bir artış ile ilişkilendiren ileri dönük yönlendirme üzerinde anlaştılar.

Tutanaklarda, "Üyelerin büyük çoğunluğu, revize ileri dönük yönlendirme önerisini destekleyebileceklerine işaret ettiler. Aynı zamanda birkaç üye çekincelerini belirttiler. Ortaya konan formülasyonun endişelerinin yeterince gidermediğini belirttiler" denildi.

İleri dönük yönlendirmedeki ECB'nin faizleri enflasyon yüzde 2 seviyesine ulaştığını görene kadar faiz artırmayacağı ifadelerine sadece Almanya ve Belçika merkez bankalarının başkanları itiraz ettiler.

ECB Yönetim Konseyi 9 Eylül'de toplanacak ve tahvil yatırımlarının yüksek hacimle devam ettirilip ettirilmeyeceğine karar verecek.

ECB ve BoE başkanları, Jackson Hole'de olmayacak

Analistler Powell'dan ne bekliyor?

Merkez Bankası rezervleri 814 milyon dolar arttı

Kamu bankalarının döviz açığı yavaşlasa da sürüyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)