BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomi önlem paketi neleri kapsayacak?----

Ekonomi önlem paketi neleri kapsayacak?

Ekonomi önlem paketi neleri kapsayacak?
30 Ocak 2014 - 11:13 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'ın 'alışılmışın dışında' adımlar atılacağı açıklamasının ardından üst düzey bir ekonomi yetkilisi açıklamalarda bulundu

Üst düzey bir ekonomi yetkilisi, sermaye hareketlerine kontrol getirilmesi konusunda bir çalışmanın gündemde olmadığını söyledi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün akşam yaptığı açıklamada, ekonomi ile ilgili "alışılmışın dışında" adımlar atılabileceğini söylemesi, bazı analistler tarafından sermaye hareketlerine kontrol getirilebileceği şeklinde yorumlandı.
Üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Sermaye kontrolü için bir çalışma yapılmıyor" dedi.
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da Salı günü sermaye hareketleri üzerinde bir kontrolün söz konusu olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine, "Böyle bir konu lugatımızda yok" yanıtını vermişti.
Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, İran ziyaretinden dönüşü sırasında uçakta beraberindeki gazetecilere Merkez Bankası'nın faiz artırımını değerlendiren Erdoğan, "(Hükümetin) B planı, C planı benzeri şeyler noktasında, önümüzdeki günlerde açıklayacağımız bir çalışmamız olabilir. Belki birkaç hafta sonra böyle bir çalışmayı açıklayabiliriz" dedi.
Erdoğan, bu çalışmanın ekonomi ile ilgili bir paket olup olmadığı sorusuna da, "Alışılmışın dışında birşey olsun istiyoruz. Dünyada uygulamaları var. Ama Merkez Bankası'nın bu adımı atmış olduğu bir süreçte bunları açıklamamız doğru olmaz" yanıtını verdi.
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)