BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomi için karamsar tahmin----

Ekonomi için karamsar tahmin

Ekonomi için karamsar tahmin
11 Mart 2014 - 08:21 www.finansgundem.com

Rafferty Capital Markets'tan Dick Bove, 2018'de yeni bir resesyon yaşanabileceğini öngördü

ABD ekonomisinin gelecek yıllarına dair kötümser bir öngörü yapıldı. Rafferty Capital Markets Hisse Araştırma Departmanı Başkan Yardımcısı Dick Bove, ABD'nin birkaç yıl içinde yeni bir resesyona gireceğini söyledi.

GSYH PARASAL BÜYÜMEYE YETİŞECEK

ABD'de GSYH'nin büyüme hızının parasal büyümeden yavaş olduğunu ifade eden Bove, 2016'da bu durumun değişeceğini ve GSYH'nin nominal olarak yüzde 9 büyüme kaydederek parasal büyümeye yetişeceğini söyledi.

ENFLASYON VE FAİZLER ARTACAK

Ekonomideki büyümenin enflasyon ve faizlerde artışı tetikleyeceğini söyleyen Bove, ABD'de halen yüzde 2,8 olan 10 yıllık tahvil faizinin 2016'da yüzde 7'ye fırladıktan sonra 2017'de yüzde 8'e çıkacağını öngördü. Bu durumu "Bankalar için bir Nirvana" olarak niteleyen Bove, "Yüksek seviyeden daha çok borç verebilecekler ve spread'leri açılacak. Bu da bankaların kârlılığnı ve hisselerini yükseltecek" dedi.

2018'DE RESESYON GELECEK

2016'da bankalacar için başlayacak bu iyi dönemden sonra iki yıl içinde enflasyonun finansal varlıkların değerini düşüreceğini ve banka hisselerini zayıflatacağını belirten Bove, 2018 yılında yeni bir resesyonun başlayacağını öngördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)