BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Ekonomi full toparlanmadan uzak'----

'Ekonomi full toparlanmadan uzak'

'Ekonomi full toparlanmadan uzak'
15 Şubat 2013 - 20:38 www.finansgundem.com

Federal Reserve Başkanı Ben S. Bernanke, G-20 toplantısında konuşarak genişlemeci para politikasını savundu

ABD merkez bankası Federal Reserve Başkanı Ben S. Bernanke, ABD ekonomisinin tam gücüyle işlev göstermekten uzak olduğunu belirterek, rekor teşviğe olan taahhütünü yineledi.
Moskova'da gerçekleşen G-20 toplantısında konuşan Bernanke, "İşsizlik neredeyse yüzde 8 iken, tam olarak görmek istediğimiz sağlıklı ve hareketli bir ekonomiden çok uzaktayız. ABD yerel politika araçlarını kullanarak yerel objektiflerine ulaşmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
ABD merkez bankası aralarında Brezilya Maliye Bakanı Guido Mantega gibi isimlerin de olduğu bazı uluslararası isimlerden eleştiri alırken, Mantega, Fed'i "kur savaşlarını tetiklemek"le suçlamıştı. Bernanke yönetimi altında Fed, varlıklarını rekor bir seviye olan 3 trilyon dolara çıkarırken, gösterge faiz oranını da sıfıra yaklaştırdı.
Bernanke, "ABD ekonomisini güçlendirerek küresel ekonominin de güçlenmesine katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz. Federal Reserve maksimum istihdam ve fiyat istikrarını yakalayabilmek için genişlemeci para politikasına devam ediyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)