BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkim'de geri çekilme olacak mı?----

Ekim'de geri çekilme olacak mı?

Ekim'de geri çekilme olacak mı?
11 Ekim 2013 - 12:09 www.finansgundem.com

Fed yetkililerinden James Bullard, mali sorunlar tahvil alımlarının Ekim'de azaltılmaya başlanması ihtimalini düşürüyor

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden James Bullard, federal hükümetin harcama yapamaz durumda bulunmasının bir sonucu olarak verilerin açıklanamaması ve borç tavanı konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle tahvil alımlarının azaltılmasına bu ay başlanmasının düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Para politikaları üzerinde bu yıl oy hakkı bulunan üyelerden olan St. Louis Fed Başkanı Bullard, Washington'daki mali sorunların bankanın 29-30 Ekim'deki toplantıda aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltması konusundaki ihtimalleri değiştirdiğini belirtti.

Bullard, "Geçen ay mali belirsizliğin bir risk olduğunu düşünmüştük ve bu risk gerçekleşti. Bu yüzden Ekim ayı toplantısında da alımları azaltmaya başlama kararı alınması ihtimali düşük" dedi. Henüz kararının netleşmediğini ve Ekim toplantısı için önceden hüküm vermek istemediğini de belirten Bullard, Fed'in tahvil alımının azaltılmaya başlanmasında enflasyon yüzde 2 hedefine yaklaşana kadar sabırlı davranabileceğini de ekledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)