BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEğitime verilen ara 20 Şubat'a uzatıldı----

Eğitime verilen ara 20 Şubat'a uzatıldı

Eğitime verilen ara 20 Şubat'a uzatıldı
09 Şubat 2023 - 17:20 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanı Özer, deprem felaketi sonrası tüm illerde eğitime verilen aranın bir hafta daha uzatıldığını açıklarken, YÖK tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği bildirdi.

Türkiye'yi sarsan deprem felaketleri sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'nın tatil ettiği okulların eğitime başlama tarihi yine ötelendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Tüm Türkiye'de okullar 20 Şubat'ta açılacak" dedi. 

Deprem sonrası Türkiye genelinde okullar 13 Şubat'a kadar, deprem bölgesinde ise 20 Şubat'a kadar tatil edilmişti. yeni karar ile tüm iller için okulların ikinci yarı yıla başlama tarihleri 20 Şubat oldu. 

Öte yandan Bakan Özer, NTV canlı yayınında da açıklamalarda bulundu. Özer, Deprem bölgesine ilişkin yaptığı açıklamada "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak" dedi.

Üniversitelerin açılışı süresiz ertelendi

Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği bildirildi. 

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle; bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları, bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları, yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları dikkate alınarak, tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir" denildi.

Deprem bölgesindeki okullarda devam şartı aranmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)