BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEğer Rus bankaları ve şirketleri SWIFT'ten çıkarılırsa…----

Eğer Rus bankaları ve şirketleri SWIFT'ten çıkarılırsa…

Eğer Rus bankaları ve şirketleri SWIFT'ten çıkarılırsa…
25 Aralık 2017 - 10:40 www.finansgundem.com

Sberbank CEO'su Herman Gref, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları gündeme almasına tepki gösterdi

ABD’de Senato’nun baskısı ile şubat ayında Başkan Trump’un Rusya’yı hedef alan yeni sert ekonomik yaptırımları gündeme getirmesi, Moskova’da bankacılık ve iş dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Sberbank Başkanı German Gref’ten önemli bir uyarı ile karşılık buldu.

Geran Gref, eğer ABD yeni yaptırım kararı alırsa, bunun “iki ülke arasında Soğuk Savaş’ı çocuk oyuncağı haline getireceği” uyarısında bulundu.

Financial Times gazetesine demeç veren Gref, daha fazla yaptırım kararının, özellikle de Rus bankalarının ve büyük şirketlerinin uluslararası dövizle para transferi sistemi SWIFT’ten çıkarılmasının “akıldışı” olacağını vurguladı. Sözkonusu “SWIFT’ten Rusya’yı çıkarma” tehdidi, 2014’te Kırım’ın ilhakı yüzünden ABD Rusya’ya karşı ilk yaptırımları uyguladığı günden beri hep gündemdeydi.

Uluslararası bankacılık transfer sistemi SWIFT, 200'den fazlada 10 bin 800 banka tarafından kullanılıyor. 2015 yılında Rusya, SWIFT ambargosuna karşı ihtiyaten kendi ödeme sistemi MİR'i kurduğunu ilan etmişti.

ABD Hazine Bakanlığı’nın şimdi, özellikle “Putin’e yakınlığı ile bilinen” oligarklar, banka ve şirketlere karşı yeni sert önlemler içeren yeni yaptırım önerilerini şubat ayında Kongre’ye sunması bekleniyor. Genel kanı, 19 Mart’ta yapılacak Rusya devlet başkanlığı seçimi öncesinde Putin’e “mesaj yollamak” için ABD’deki şahin kanadın bastırdığı yönünde.

Ağustos ayından ABD’dei Kongre’nin onayı olmadan Trump’un Rusya’ya yaptırımları kaldırmasını pratikte imkansız hale getiren bir yasa kabul edilmişti. Yasa ile Rus bankaları ve eneji şirketlerine Batı pazarlarından vadesi 14 günden fazla borç alma imkanı verilmiyor. Bunun Kuzey Akım 2 ve Türk Akımı gibi gaz boru hatları projelerini engelleme girişiminin parçası olduğu yorumları ağırlık basıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaç mevsim25 Aralık 2017 11:09

    Bu kendini bilmezler yüzünden Türk bankacılık sistemi de çok zarar görecek. Üç kişi rüşvet alacak da sonra vebalini koskoca Türk milleti ödeyecek öyle mi? Rezadab ruşvet alanlar ödesin ülkemize fatura kesilecek olursa. Yerken iyiydi...