BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemECOWAS, Nijer‘e uyguladığı yaptırımları kaldırıyor----

ECOWAS, Nijer‘e uyguladığı yaptırımları kaldırıyor

ECOWAS, Nijer‘e uyguladığı  yaptırımları kaldırıyor
25 Şubat 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

On beş üyesi bulunan Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Nijer'de 26 Temmuz'da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından ülkeye uyguladığı yaptırımları kaldırıyor.

Nijer'de 26 Temmuz'da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), ülkenin üyeliğini askıya almış, ticari ve ekonomik yaptırımlar uygulamıştı.

Nijer'in başkenti Abuja'da düzenlenen toplantıda Nijer, Mali ve Burkina Faso'nun ECOWAS'tan ayrılma kararı görüşüldü. Söz konusu ülkelere kararlarını yeniden gözden geçirmeleri çağrısı yapıldı.

ECOWAS Dönem Başkanı Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, toplantının açılış konuşmasında "Zirvede anayasal düzeni ve demokratik ilkeleri koruma, vatandaşların sosyal ve ekonomik refahını teşvik etme yönündeki kararlılığa uygun kararlar alınmalı. Üye devletlerimizde anayasal düzen arayışına yönelik mevcut yaklaşımımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu nedenle, söz konusu ülkeleri kararlarını yeniden gözden geçirmeye ve örgütümüzü düşman olarak görmemeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

ECOWAS Komisyon Başkanı Omar Alieu Touray, toplantının ardından yaptığı açıklamada ECOWAS'ın Nijer'e uyguladığı yaptırımların en kısa sürede kaldırılacağını duyurdu. Nijer yaptırımlarının kaldıılmasının 'insani gerekçelere dayandığını' ifade eden Touray, “Yürürlükte kalacak siyasi yaptırımların yanı sıra bireysel yaptırımlar da devam edecek” dedi.

Nijer'den ECOWAS'a yeşil ışık: Anlaşabiliriz

 

ABD, Nijer politikasında Fransa’ya mesafeli

 

ECOWAS, Nijer'deki askeri yönetime 9 aylık geçiş hükümeti süreci önerdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)