BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemECB'ye negatif faiz riski uyarısı----

ECB'ye negatif faiz riski uyarısı

ECB'ye negatif faiz riski uyarısı
28 Şubat 2019 - 08:51 www.finansgundem.com

ECB Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy, "ECB, negatif faizlerden kaynaklı riskleri nasıl telafi edeceğini değerlendirmeli" dedi

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin beklenenden daha uzun süre kullanılmak zorunda kalmaları halinde negatif faizerden kaynaklanacak riskleri nasıl telafi edeceğini değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.

Villeroy, "Eğer negatif faizler çok uzun süre devam eder ise, finansal aracılığı karnlılığı üzerinde negatif baskı yaratabilir" diye konuştu.

Negatif faizlerin beklenenden daha uzun bir dönem için kullanılması gerektiği takdirde ECB'nin bunun para politikasının aktarımı üzerinde olası negatif etkilerinin nasıl azaltılacağı üzerinde çalışması gerektiğini belirten Villeroy, ekonomik büyümedeki yavaşlamaya rağmen ECB'nin para politikasını normalleştirmesinin "arzu edilird" olmaya devam ettiğini de vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)