BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'nin faiz artırımlarını yavaşlatması bekleniyor----

ECB'nin faiz artırımlarını yavaşlatması bekleniyor

ECB'nin faiz artırımlarını yavaşlatması bekleniyor
15 Aralık 2022 - 08:24 www.finansgundem.com

ECB'nin faiz artırımlarını yavaşlatması ve finansal sistemdeki nakiti azaltma planlarını açıklaması bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), muhtemelen daha küçük bir artışla da olsa bugün faiz oranlarını üst üste dördüncü kez artırmaya ve kontrolden çıkmış enflasyonla mücadele ederken finansal sistemden nakit çekme planları yapmaya hazırlanıyor.

ECB, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana artan yakıt maliyetleri ve KOVID-19 salgını sonrasında ekonominin yeniden açılması nedeniyle euro kullanan 19 ülkede yükselen fiyatları dizginlemek için benzeri görülmemiş bir hızda oranları artırıyor.

Euro Bölgesi Merkez Bankası, banka mevduatlarından aldığı faizi sadece üç ayda %-0,5'ten %1,5'e yükselterek, on yıllık gevşek kolay para politikasını tersine çevirdi.

Ancak bu hızlı sıkılaştırma döngüsü, 15 Aralık'taki politika toplantısında enflasyonun zirve yapma işaretleri göstermesi ve bir durgunluğun belirmesi nedeniyle muhtemelen yavaşlayacak.

ECB'nin, önceki iki toplantısında 75 baz puanlık iki artışın ardından bu hafta faiz oranlarını yarım puan artırması bekleniyor.

Reuters tarafından yapılan ankete katılan ekonomistler, ECB'nin banka mevduatlarına ödediği oranı mart ayına kadar %2,5'e ve haziran ayına kadar %2,75'e çıkarmadan önce bugün %2'ye yükseltmesini bekliyorlardı.

ECB ayrıca, 5 trilyon euroluk portföyündeki vadesi dolmuş tahvillerin yenisini almayı bırakma planlarını açıklayabilir.

Finansal sistemdeki likiditeyi temizleyecek hamle, uzun vadeli borçlanma maliyetlerinin yükselmesine izin vermek için tasarlandı ve Fed'in bu yılın başlarında yaptığı benzer bir adımı takip ediyor.

ECB politika kararlarını TSİ 16:15'te açıklayacak ve ardından 16:45'de Başkan Christine Lagarde'nin bir basın toplantısı yapacak.

ECB'nin Faiz artırımına devam etmesi bekleniyor

 

ECB’de güvercinlerin faiz artışı pazarlığı

 

ECB üyesinden faiz açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)