BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB'nin dövize müdahale olasılığı düşük----

ECB'nin dövize müdahale olasılığı düşük

ECB'nin dövize müdahale olasılığı düşük
22 Temmuz 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Group'a göre bu yıl euronun ABD doları karşısında yüzde 10 değer kaybetmiş olmasına rağmen Avrupa Merkez Bankası'nın döviz piyasasına doğrudan bir müdahaleye yönelmesi olasılığının düşük.

Goldman Sachs stratejisti, "Döviz piyasasına müdahale ECB'nin araç seti içinde var, ancak ECB'nin bu aracı kullanması olasılığı düşük" dedi. Ancak Goldman Sachs, Japon yeninin değer kaybetmeyi sürdürmesi halinde Japon hükümetinin bu yönde bir adım atması için potansiyel bulunduğunu öne sürdü. 

Goldman Sachs'ın döviz stratejisti Karen Reichgott yaptığı değerlendirmede, Avrupa Merkez Bankasının kısa vadede euronun değerine bir müdahalede bulunması olasılığının düşük olduğunu, Lagarde ve mevkidaşlarının ortak para birimini desteklemeye yönelmeden önce odaklanmaları, üstesinden gelmeleri gereken daha acil konular bulunduğunu söyledi. 

Reichgott'a göre Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Konseyi'nin odaklanması gereken konuların başında enflasyondaki yükseliş, enerji tedarikine yönelik riskler ve İtalya gibi ülkelerin tahvil piyasalarındaki kötüleşme var. 

ECB faizi 50 baz puan artırdı

 

Piyasalar TCMB ve ECB'ye odaklandı

 

ECB: Euro Bölgesi bankaları kredilere erişimi sıkılaştırmaya devam ettiler

 

Euro ile doların eşitlenmesi ECB’yi zora soktu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)