BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyelerinden faiz yorumu----

ECB üyelerinden faiz yorumu

ECB üyelerinden faiz yorumu
01 Kasım 2023 - 07:54 www.finansgundem.com

ECB üyesi Villeroy, faiz artırımlarının etkisinin ekonomiye yansıması için sabır gösterilmesi gerektiğini, Kazaks'a ise ECB'nin faiz oranlarını düşürmesi için bölgenin ekonomik beklentilerinde "çok dramatik bir dönüş" görmesi gerektiğini belirtti

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin geçen hafta faiz artırımlarına ara vermekte tamamen haklı olduğunu ve şimdi etkinin ekonomiye yansıması için sabır gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Villeroy, politika yapıcıların ECB'nin enflasyonu 2025 yılına kadar %2'ye düşüreceğinden ve borçlanma maliyetlerinin tamamen etkili olacak kadar uzun süre mevcut seviyesinde kalmasına izin vereceğinden emin olmaları gerektiğini vurguladı.

"Ekonominin durumu, faiz artışları serisinin durdurulmasını tamamen haklı çıkarıyor" diye konuşan Villeroy, "Para politikamız bundan böyle güven ve sabırla yönlendirilmelidir" dedi.

Kazaks: Faiz indirimi için ekonomik beklentilerde dramatik dönüş gerekli

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks'a göre Avrupa Merkez Bankası'nın Faiz oranlarını düşürmesi için bölgenin ekonomik beklentilerinde "çok dramatik bir dönüş" görmesi gerekiyor.

Euro bölgesi enflasyonunun son iki yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösteren verilerin ardından konuşan Kazaks, böyle bir hamleyi düşünmek için faaliyetlerde keskin bir düşüş veya işsizlikte bir sıçrama gerekebileceğini söyledi.

Kazaks, "Faiz indirimlerini tartışmaya gerek yok" dedi. Borçlanma maliyetlerinde 2024'ün ilk yarısında bir düşüş "benim görüşüme göre mevcut makro görünümle tutarsız olacaktır - ancak belirsizlik elbette yüksek olmaya devam ediyor" dedi.

Euro döneminin en kötü fiyat artışına karşı verilen savaşın henüz kazanılmadığını belirten Kazaks, "Önümüzdeki yolculuk muhtemelen inişli çıkışlı olacak" dedi. Kazaks, "Evet, enflasyon oranlarında keskin bir düşüş gördük, ancak hala %2'nin çok üzerinde. Enflasyonun geçmişte gördüğümüzden daha yüksek seviyelerde kalıcı hale gelme riskleri elbette hala var, ancak %2'de değil" diye konuştu.

Nagel: Faizlerin uzun süre yüksek kalması gerekecek

 

ECB Başkanı'ndan AB liderlerine mali kurallar konusunda cağrı

 

ECB uzun süreli yüksek enflasyon beklentisini koruyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)