BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'ECB harekete geçmeye hazır'----

'ECB harekete geçmeye hazır'

'ECB harekete geçmeye hazır'
18 Haziran 2013 - 09:24 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Draghi "Standard olmayan para politikası tedbirleri için açık fikirliyiz" dedi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, standart dışı politika araçlarını kullanmaya hazır olduklarını belirtti.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, şartlar gerektirdiği takdirnde daha fazla standard olmayan para politikası aracı kullanmaya hazır olduklarını söyledi.
"Bu tedbirlere karşı açık fikirliyiz. Bu tedbirlerin bazılarının istenmeyen sonuçları olabilir, ancak bu onları kullanmayacağımız anlamına gelmiyor, İhtiyacımız olan bu sonuçların farkında olmak ve onları uygun şekilde yönetmek" diye konuşan Draghi, ECB'nin para politikasının ihtiyaç olduğu sürece genişlemeci olmaya devam edeceğini ve ECB'nin gerektiğinde harekete geçmeye hazır olduğunu vurguladı.
Euro bölgesi hali hazırda düzeltme sürecinde olduğunu belriten Draghi, ECB'nin politikası gerektiği sürece genişlemeci kalacaklarını söyledi.
Avrupa'nın önünde hala zengin bir reform ajandası olduğunu altını çizden ECB Başkanı, ekonomiye ilişkin anketlerin bir miktar ilerlemeye işaret ettiğine değinirken, ECB'nin, gerektiği takdirde harekete geçmeye hazır beklediğine vurgu yaptı.
"ECB'nin elinde kullanabileceği bir çok araç var, bazıları istenmeyen sonuçlar üretebilir, ancak bu kullanılmayacakları anlamına gelmiyor" diyen Draghi, ekonomik ve parasal gelişmelere ilişkin geler tüm verileri çok yakın şekilde izleyeceklerini  belirtti.
Draghi, ECB bilanço risklerinin kontrol edilmesinin, fiyat istikrarı için gerekli olduğunu dile getirirken, düşük faiz oranları ECB'nin fiyat istikrarını sağlamasını zora sokmadığına dikkat çekti.
Draghi ECB'nin 5 çalışma grubu tek elden banka denetimi için hazırlık yaptığını açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)