BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB: Euro bölgesinde kredi talebi düştü----

ECB: Euro bölgesinde kredi talebi düştü

ECB: Euro bölgesinde kredi talebi düştü
24 Ekim 2023 - 11:06 www.finansgundem.com

ECB'nin yaptığı ankete göre, Euro bölgesi bankaları, yüksek faiz oranları ve kötüleşen ekonomik görünüm nedeniyle hane halkı ve şirketlerden gelen talep düşse bile krediye erişimi kısıtladı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) üç aylık Banka Kredileri Anketi, bankaların eylül ayına kadarki üç aylık dönemde şirketlere ve hane halklarına kredi verme standartlarını sıkılaştırdığını, ekonomiye ilişkin daha fazla kötümserlik ve aynı zamanda merkez bankasının politika sıkılaştırmasının bir sonucu olarak daha düşük likiditeyi gerekçe gösterdiğini gösterdi.

Kredi talebi de tüm kredi kategorileri için düştü.

ECB yaptığı değerlendirmede, "Son çeyreklere benzer şekilde, net talepteki düşüş bankaların beklediğinden önemli ölçüde daha güçlüydü, bunun başlıca nedeni yüksek faiz oranlarının yanı sıra firmalar için daha düşük sabit yatırım ve hane halkı için daha düşük tüketici güveni ve kötüleşen konut piyasası beklentileriydi" dedi.

ECB üyesi Holzmann: Enflasyon henüz yenilmedi

 

ECB: Yüksek sıcaklıklar enflasyona baskı yapıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)