BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB, enflasyonu düşürmede kararlı----

ECB, enflasyonu düşürmede kararlı

ECB, enflasyonu düşürmede kararlı
14 Eylül 2023 - 15:33 www.finansgundem.com

ECB, faiz oranlarını bir kez daha artırarak enflasyonu düşürmede kararlılığını gösterdi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün yaptığı Yönetim Konseyi toplantısında politika faizlerini bir kez daha artırarak enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmekte kararlı olduğunu gösterdi.

ECB, refinansman operasyonları faiz oranı ile marjinal borç verme kolaylığı ve mevduat kolaylığı faiz oranları 20 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere sırasıyla %4.50, %4.75 ve %4.00'e yükseltilmeye karar verdi.

Yönetim Konseyi toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Yönetim Konseyi, enflasyonun %2'lik orta vadeli hedefine zamanında dönmesini sağlamaya kararlıdır. Hedefe doğru ilerlemeyi güçlendirmek amacıyla Yönetim Konseyi bugün ECB'nin üç temel Faiz oranını 25 baz puan artırma kararı almıştır. Bugünkü faiz artışı, gelen ekonomik ve mali veriler, enflasyonun temel dinamikleri ve para politikası aktarımının gücü ışığında Yönetim Konseyi'nin enflasyon görünümüne ilişkin değerlendirmesini yansıtmaktadır" dedildi.

Açıklamada, Yönetim Konseyi'nin enflasyonun orta vadede %2 hedefine geri dönmesini sağlamak ve para politikası aktarımının düzgün işleyişini korumak için yetkisi dahilindeki tüm araçları ayarlamaya hazır olduğunun tekrarlandığı vurguladı.

PEPP ile ilgili olarak, Yönetim Konseyi'nin program kapsamında satın alınan menkul kıymetlerin vadesi gelen anapara ödemelerini en az 2024 sonuna kadar yeniden yatırmayı planladığı da belirtildi. "Yönetim Konseyi, salgınla ilgili para politikası aktarım mekanizmasına yönelik risklere karşı koymak amacıyla, KEP portföyünde vadesi gelen itfaların yeniden yatırıma dönüştürülmesinde esneklik uygulamaya devam edecektir" denildi.

ECB, politika faizini 25 baz puan artırdı

 

ECB, büyüme ve enflasyon tahminlerini revize etti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)