BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB enflasyon için manevra alanını göstermeli----

ECB enflasyon için manevra alanını göstermeli

ECB enflasyon için manevra alanını göstermeli
14 Temmuz 2021 - 07:31 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve Portekiz MB Başkanı Centeno, ECB'nin enflasyon için manevra alanı olduğu göstermesi gerektiğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi Mario Centeno, ECB'nin gelecek hafta yapılacak toplantıda ileri dönük yönlendirmesini güncellerken enflasyon konusunda manevra alanı olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

Centeno, "İleri dönük yönlendirmenin yeni politika çerçevesine adapte edilmezi, enflasyon yörüngesinde izin verilebilecek hareket payı genişletilmez ise kredibilite kaybı yaşanır" diye konuştu.

Portekiz MB Başkanı olan Centeno, "Önceki politikamız ECB'nin fiyatların hedefin üzerinde büyümesinden, hedefin altında kalınmasından daha çok endişe ettiği izlenimi veriyordu. Yeni hedef simetrik, hedeften pozitif veya negatif ayrışmanın eşit şekilde arzu edilmediğini ortaya koyuyor ve ECB'ye önceden olduğuna göre daha büyük hareket alanı veriyor. Yeni stratejinin amacı, enflasyonun güçlü ve ısrarcı tedbirler ile yüzde 2'ye yaklaştığını görmek" diye konuştu.

ECB'den aşırı temettü dağıtımına tedbir arayışı

 

ECB'nin varlık alımları geçen hafta arttı

 

ECB: Enflasyon hedefinden sapmayacağız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)