BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemECB: Ekonomik aktivite hala çok düşük----

ECB: Ekonomik aktivite hala çok düşük

ECB: Ekonomik aktivite hala çok düşük
24 Eylül 2020 - 12:24 www.finansgundem.com

ECB'nin Ekonomik Bülteni'nde küresel ekonomik aktivitenin halen Kovid-19 salgını öncesine göre çok düşük düzeyde olduğu belirtildi

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) altıncı Ekonomik Bülteni'nde ECB Yönetim Kurulu'nun, ekonomik faaliyetin halen Kovid-19 salgını ile ilgili belirsizlikler sebebiyle salgın öncesine göre oldukça düşük olması nedeniyle uyumlu para politikası duruşunun değişmediği belirtildi.

ECB raporunda, küresel ekonomik görünümün Kovid-19 salgını hakkındaki belirsizlikler nedeniyle aşağı yönlü olduğunu ve söz konusu belirsizliklerin küresel ekonomide kalıcı hasar bırakabileceği ifade edildi. ECB küresel ekonomiye etki eden diğer belirsizlikleri ise, Brexit, giderek artan ticari korumacılık ve küresel tedarik zincirinde görülen bozulmalar olarak sıraladı.

ECB, Euro Bölgesi ekonomisinin ikinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 11,8 daraldığını ancak dördüncü çeyrekte bölge ekonomisinin büyüyeceğinin öngörüldüğünü açıkladı. Diğer yandan, Euro Bölgesi yıllık enflasyonunun 2020 yılı için yüzde 0,3, 2021 yılı için yüzde 1 ve 2022 için yüzde 1,3 artacağını öngören ECB, bölgenin bütçe açığının gayri safi yurt içi hasılaya oranının yüzde 8,8'e yükseleceğini belirtti.

ECB, Euro Bölgesi'ndeki keskin ekonomik daralmadan toparlanma için hırslı ve koordine bir finansal duruşun kritik önemde olduğunu ancak alınacak önlemlerin hedefe yönelik ve geçici olması gereğine işaret etti.

Raporda ayrıca, orta vadeli enflasyonun yüzde 2'ye yakın olduğu ancak daha düşük düzeylere yaklaşmak için yeterli derecede parasal uyumluluğa ihtiyaç olduğu belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)