BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi​EBRD’den Ukrayna için 5 milyar euroluk fon----

​EBRD’den Ukrayna için 5 milyar euroluk fon

​EBRD’den Ukrayna için 5 milyar euroluk fon
05 Mart 2014 - 22:29 www.finansgundem.com

EBRD: “EBRD, Ukrayna’daki otoritelerle yatırım ortamını destekleyecek gerekli koşulların oluşturulması için yakın bir şekilde çalışacaktır”

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ukrayna‘ya yatırım yapmak için en az 5 milyar avroluk bir fonun hazır bulundurulduğunu bildirdi.

EBRD yazılı açıklamasında, uluslararası finansal destek programının bir parçası olarak, Ukrayna’da yapısal ve makroekonomik reformları destekleyecek şekilde çeşitli yatırımlarda kullanılmak üzere en az 5 milyar avroluk bir fonun hazır bulundurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Ukrayna’nın ekonomik koşullarının uygun olması durumunda ülke için öngörülen 5 milyar avroluk fonun artırılabileceği vurgulandı.

EBRD, Uluslararası Para Fonu’nun ülke ekonomisini yeniden güçlendirmek için uygulayacağı programın sonucunda yatırımcı güveninin yeniden artırılmasının son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

EBRD’nin Ukrayna'da yolsuzluk karşıtı girişimler için geçen yıl otoritelerle birlikte çalıştığı belirtilen açıklamada, bankanın Ukrayna’nın yeni otoriteleriyle özellikle yolsuzlukla mücadele konusunda gelişme kaydetmeyi beklediği ifade edildi.

Açıklamada, “EBRD, Ukrayna’daki otoritelerle yatırım ortamını destekleyecek gerekli koşulların oluşturulması için yakın bir şekilde çalışacaktır” ifadesi kullanıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)